Want to know Actualtests 1z0-054 Exam practice test features? Want to lear more about Oracle Oracle Database 11g: Performance Tuning certification experience? Study Simulation Oracle 1z0-054 answers to Renew 1z0-054 questions at Actualtests. Gat a success with an absolute guarantee to pass Oracle 1z0-054 (Oracle Database 11g: Performance Tuning) test on your first attempt.

2016 Sep 1z0-054 practice test

Q61. Your database has the HR and Reporting applications. The HR application does most of the transactions on the database and the Reporting application does most of the batch processing operations.The Reporting application has more workload during nonpeak hours. Both the HR and Reporting applications run on the middle tier using connection pooling for connecting to database.You want to statistically measure the workload generated by both the applications and set priority for the workload generated by the applications.

Which option would help you achieve this?

A. Assigning individual sessions created by the applications to consumer groups and setting relative priority

B. Assigning profiles to individual sessions created by the applications to set the relative priority for the resource usage

C. Creating services for the applications and setting the relative priority of services within an instance by binding the services directly to consumer groups

D. Creating services for the applications and assigning different profiles to the sessions created by the sessions to set the relative priority for the resource usage

Answer: C


Q62. View the Exhibit and examine the output for the query on V$IOSTAT_FUNCTION.Which two statements are true about the interpretation of the output? (Choose two.)

Exhibit:


A. The I/O statistics are only for the single block read and write operations.

B. The I/O statistics are for single block or multi-block read and write operations.

C. If there is a conflict of I/O functions, the I/O is placed in the bucket with the lower FUNCTION_ID.

D. If there is a conflict of I/O functions, the I/O is placed in the bucket with the higher FUNCTION_ID.

Answer: BC


Q63. Identify situations in which collecting statistics at the service level helps diagnosing performance problems. (Choose all that apply.)

A. in a database where you want to monitor and diagnose individual sessions

B. in a database where you want to statistically measure the workload of jobs

C. in a database that supports an application where the client directly creates a session

D. in multitier environments where a request from an end client is routed to different database sessions

Answer: BD


Q64. On examining the Automatic Workload Repository (AWR) report, you find that log file sync appears among the top 5 wait events.On further investigation, you notice that the average time waited for this event is low, but the number of waits are high.

What does this imply?

A. DBWR is slow.

B. LGWR is slow due to slow I/O.

C. Redo log buffer size is insufficient.

D. The application might be committing frequently.

Answer: D


Q65. You are working on an online transaction processing (OLTP) system. By day most of the application users perform queries accessing the most recently added or modified rows. The applications have most of the queries based on multiple tables. But at night, some batch processing is also done.

Which two actions would you recommend to choose a goal for the optimizer based on the needs of your application? (Choose two.)

A. setting the OPTIMIZER_MODE parameter to ALL_ROWS at the instance level

B. setting the OPTIMIZER_MODE parameter to FIRST_ROWS_n at the instance level

C. asking the developer to add a hint /*ALL_ROWS*/ in the long-running batch processing queries

D. asking the developer to add a hint /*FIRST_ROWS_n*/ in the long-running batch processing queries

Answer: BC


certifyforall.com

Refresh 1z0-054 practice exam:

Q66. There are 500 users of an online transaction processing (OLTP) application that resides in your database. The system had been maintaining an average response rate of 10 seconds as specified by the Service-Level Agreement (SLA).This morning you were informed that for the past four days the average response time has gone up to 15-20 seconds. No changes have been made to the hardware or networking setup.

What is the first thing that you should do to diagnose the cause of the slow response time?

A. Determine whether it is a memory configuration issue.

B. Determine whether the slow response is wait bound or CPU bound.

C. Determine whether the application is performing excessive I/O due to poor access path choice.

D. Determine whether new tablespaces have been created on the disks that are being used by the existing tablespaces.

Answer: B


Q67. You work as a DBA in ABC Corp. You are working on an online transaction processing (OLTP) database. The database size has grown to 100 GB. The database will support new applications and more users will be added. Presently, the database uses normal file system storage. Before the new applications are added, you want to move the storage to RAID. You are in consultation with the OS Administrator for finalizing the RAID option for the storage.

You have the following requirements for the database:

1) Less mean time to recover (MTTR)

2) Striped for performance

3) Mirrored for safety

Which RAID option would you recommend?

A. RAID level 0

B. RAID level 1

C. RAID level 0 over 1(1+0)

D. RAID level 1 over 0(0+1)

Answer: C


Q68. You work as a DBA and have the responsibility of managing a large online transaction processing (OLTP) system. You used three queries to check the database performance as shown in the Exhibit.View the Exhibit and analyze the output.

What conclusion can you draw from this?

Exhibit:


A. There are many physical I/Os happening.

B. There are many full table scans happening.

C. The data blocks are aging out of the buffer cache very fast.

D. There are many cursors trying to access the same data blocks.

E. The DBWn processes are not freeing sufficient buffers to meet the demand.

Answer: D


Q69. During a proactive database performance monitoring routine, on examining the AWR report you find that log file sync appears among the top 5 wait events.

What does this event indicate?

A. Frequent logfile switches are occurring.

B. Redo is generated faster than LGWR can write it out.

C. Frequent commits or rollbacks are taking place in the application.

D. Frequent incremental checkpoints are taking place in the database.

Answer: C


Q70. You work in an online transaction processing (OLTP) environment and users are experiencing slow response time on their queries. These users connect as FINANCE to run their application and run hundreds of sessions. Your investigation shows that there is lot of I/O contention happening on only one temporary tablespace and there is no load on other temporary tablespaces. View the Exhibit and examine the details. After some time you observed that the sort operations are running out of temporary space.

What would be a long-term solution?

Exhibit:


A. Configure the large pool if it is not done already.

B. Change the temporary tablespace assigned to this user ID.

C. Create and assign temporary tablespace group to this user ID.

D. Increase the number of database writer (DBWn) processes ID.

E. Make the bigger temporary tablespace the default temporary tablespace ID.

Answer: C