The actual Ucertify Oracle study manuals are already actively playing a more and much more natural part within candidates learning lifestyle, it help save enough time for folks steer clear of to wait the program. Our Oracle 1z0-054 puts likewise incorporate several simulation exercises concerns. The actual simulation exercises concerns tend to be combined to the Oracle Database 11g: Performance Tuning solutions of our Oracle 1z0-054 manuals. All of us guarantee you you will get the actual success deffinately if you strive with this 1z0-054 certification study materials. The harder you practice the actual Ucertify 1z0-054 puts, the better indicate you are able to attain. You can take Oracle 1z0-054 books or perhaps the electronic books everywhere as well as when you need in the cause of all of them are transportable. Ucertify will ensure the actual increase advantages of consumers as a result of our high-quality goods.

2016 Jun 1z0-054 exam question

Q11. Which two symptoms related to the database buffer cache together indicate that there are many full table scans happening? (Choose two.)

A. too many buffer busy waits

B. very low buffer cache-hit ratio

C. very high buffer cache-hit ratio

D. many waits on the db file scattered read event

Answer: BD


Q12. Your company wants to migrate a single instance Oracle 11g Release 1 database to a RAC environment. The database supports middle-tier applications using connection pooling for connecting to database.

Being a part of the performance management team, you want to test the performance of the SQL statements and the peak workload of the applications in the new environment before upgrading the production system.

Given below are some of the steps in random order to accomplish the task:

1) Capture the real workload on the existing system.

2) Create a SQL Tuning Set (STS) for the statements executed by the application.

3) Transport STS on the test environment and use SQL Tuning Advisor to compare the before and after performance.

4) Replay the workload on the test environment.

5) Analyze the divergence after replay.

6) Use Automatic Workload Repository (AWR) to capture the information for top SQL on the existing system.

7) Transport STS on the test environment and use SQL Performance Analyzer to compare the before and after performance.

Identify the correct steps required to perform the test.

A. 2 and 3 only

B. 6 and 7 only

C. 1, 4, and 5 only

D. 2, 3, and 5 only

E. 2, 3, 4, and 5 only

Answer: C


Q13. View the Exhibit. You decide to quickly configure the adaptive threshold.

What would happen to the existing metric thresholds shown in the Exhibit?

Exhibit:


A. It would be overwritten.

B. It would remain in effect.

C. Only the thresholds set with the SYSTEM_MOVING_WINDOW baseline will remain in effect.

D. Only the thresholds set with baselines other than the SYSTEM_MOVING_WINDOW baseline will remain in effect.

Answer: A


Q14. You queried V$SYSTEM_EVENT in your online transaction processing (OLTP) environment to check the following wait events:

Event Total Seconds Total Average Wait

Name Waits Waiting Timeouts (in secs)

------------------------------ ------------ -------- ------------ ---------

direct path read temp 18.274   11.312 16.282 .619

direct path write temp   3.251 416       25       .127

What do these wait events indicate?

A. The DBWn processes are not creating free buffers fast enough.

B. The buffer cache is too small and block replacement is excessive.

C. The aggressive checkpointing policy is causing too many writes to disk.

D. The work areas are too large to fit in memory and are, therefore, written to disk.

Answer: D


Q15. You are working as a DBA in ABC Corp. You are working on an online transaction processing (OLTP) database. The database size has grown to 100 GB. The database will support new applications and more users will be added. Presently, the database uses normal file system storage. However, before the new applications are added, you want to move the storage to RAID. You are in consultation with the OS Administrator for finalizing the RAID option.Performance is the primary goal of the database because applications are demanding in terms of I/O operations and it should have lower mean recovery time (MTTR) than the current MTTR.

Which RAID option would you recommend?

A. RAID level 0

B. RAID level 1

C. RAID level 5

D. RAID level 1 over 0(0+1)

Answer: B


certifyforall.com

Abreast of the times 1z0-054 study guide:

Q16. You are working as a DBA for a DSS system, on which applications primarily perform large sequential I/Os. The company wants to upgrade the storage used by the database to faster hard disks.

What other factors would you consider before giving the go-ahead for the new hard disks? (Choose all that apply.)

A. the sizing of PGA to meet the faster data access

B. the sizing of buffer cache to meet the faster data access

C. the time it takes for a submitted I/O request to be serviced by the storage

D. the capacity of the I/O channel that connects the server to the storage array

Answer: CD


Q17. View Exhibit1 and examine a portion of Active Session History(ASH) report.

View Exhibit2 to examine the tablespaces.

Which action would you suggest after analyzing the output?


A. Increase the log buffer size.

B. Rebuild indexes on SPCT table.

C. Decreasing the number of free lists in segment SPCT.

D. Move SPCT table to a different tablespace that is locally managed with automatic segment space management.

Answer: D


Q18. Examine the SQL statement given below:

SQL> EXPLAIN PLAN for

SELECT department_name,count(*)

FROM hr.employees e, hr.departments d

WHERE e.department_id=d.department_id

GROUP BY d.department_name;

To view the execution plan for the statement, you queried plan_table. View the Exhibit and examine the execution plan.

Which two statements are true about the execution plan? (Choose two.)

Exhibit:


A. The execution plan is displayed for the executed SQL statement.

B. The EXPLAIN PLAN command does not actually execute the statement.

C. The row with the id column having a value of 4 is the first step executed in the execution plan.

D. The row with the id column having a value of 0 is the first step executed in the execution plan.

Answer: BC


Q19. View the Exhibit and examine the Automatic Database Diagnostic Monitor (ADDM) performance analysis.

Identify the correct description of the Impact(%) column in the Exhibit.

Exhibit:


A. It is the time consumed by the corresponding issue compared with the database time for the analysis period.

B. It is the time consumed by the corresponding issue compared with the response time for the analysis period.

C. It is the workload volume by the corresponding issue compared with the SYSTEM_MOVING_WINDOW baseline for the analysis period.

D. It is the resource consumed by the corresponding issue compared with the SYSTEM_MOVING_WINDOW baseline for the analysis period.

Answer: A


Q20. In which two scenarios would you recommend using RAID level 5 as an option for database storage?(Choose two.)

A. For a database with lower recovery (MTTR) overhead

B. For a database in which the applications primarily perform read operations and predominantly sequential I/O is performed

C. For a database in which performance is the primary goal of the database because applications are demanding in terms of I/O operations

D. For a database in which the database size grows rapidly, the cost of storage is critical and data accessibility is more important than performance

Answer: BD