Cause all that matters here is passing the Oracle 1z0-034 exam. Cause all that you need is a high score of 1z0-034 Upgrade Oracle9i/10g OCA to Oracle Database 11g OCP exam. The only one thing you need to do is downloading Ucertify 1z0-034 exam study guides now. We will not let you down with our money-back guarantee.

2016 Nov 1z0-034 test engine

Q71. Your database is open and running in ARCHIVELOG mode. 

You take RMAN full backups every Sunday night. 

On Monday morning, while querying the user1.emoloyees table, you receive the following error message: 

01578: ORACLE data block corrupted (file # 5, block # 51) ORA-0lll0: data file 5: '/u01/app/oracle/oradata/orcl/exanple0l.dbf* 

You need to recover from this while ensuring that: 

1. The data file remains online. 

2. Mean Time To Recover (MTTR) is minimized as much as possible 

You have no backup control file, but all the archived logs are accessible. Which method will best satisfy the requirements? 

A. flash back the corrupted blocks 

B. use the DBMS_REPAIR package 

C. use RMAN tablespace point in time recovery 

D. use the RMAN BLCCKRECOVER command 

E. perform a table point in time recovery with datapump export and import 

Answer:


Q72. Given below are RMAN commands to enable backup optimization and set the retention policy: 

RMAN> CONFIGURE DEFAULT DEVICE TYPE TO sbt; 

RMAN> CONFIGURE BACKUP OPTIMIZATION ON; 

RMAN> CONFIGURE RETENTION POLICY TO REDUNDANCY 2; 

The USERS tablespace has never been backed up. You take the USERS tablespace offline on Monday. Viewthe Exhibit to examine the operations performed by using RMAN. 

Which two statements are true about the backup of the USERS tablespace? (Choose two.) 

A. It will be backed up as a part of database backup on Friday. 

B. It will be backed up as a part of database backup on Tuesday. 

C. It will not be backed up as a part of database backup on Wednesday. 

D. The command on Sunday deletes the backup of the USERS tablespace taken on Tuesday. 

Answer: B,D 

Refer to here. 

Backup Optimization for SBT Backups with Redundancy Retention Policy 


Q73. You are using Recovery Manager (RMAN) with a recovery catalog to back up your production database. The backups and the archived redo log files are copied to a tape drive on a daily basis. Because of media failure, you lost your production database completely along with the recovery catalog database. You want to recover the target database and make it functional. You consider performing the following steps to accomplish the task: 

1. Restore an autobackup of the server parameter file. 

2. Restore the control file 

3. Start the target database instance 

4. Mount the database 

5. Restore the data files 

6. Open the database with RESETLOGS option 

7. Recover the data files 

8. Set DBID for the target database 

Which option illustrates the correct sequence that you must use? 

A. 8, 1, 3, 2, 4, 5, 7, 6 

B. 1, 8, 3, 4, 2, 5, 7, 6 

C. 1, 3, 4, 2, 8, 5, 6, 7 

D. 1, 3, 2, 4, 6, 5, 7, 8 

Answer:

Recovering the Database After a Disaster The procedure for disaster recovery is similar to the procedure for recovering the database with a backup control file in NOCATALOG mode. If you are restoring the database to a new host, then you should also review the considerations described in "Restoring a Database on a New Host". This scenario assumes that the Linux server on which your database was running has been damaged beyond repair. Fortunately, you backed up the database to Oracle Secure Backup and have the tapes available. The scenario assumes the following: 

To recover the database on the new host: 

1. If possible, restore or re-create all relevant network files such as tnsnames.ora and listener.ora and a password file. 

2. Start RMAN and connect to the target database instance. 

At this stage, no initialization parameter file exists. If you have set ORACLE_SID and 

ORACLE_HOME, then you can use operating system authentication to connect as SYSDBA. For 

example, start RMAN as follows: 

% rman RMAN> CONNECT TARGET / 

3. Specify the DBID for the target database with the SET DBID command, as described in 

"Restoring the Server Parameter File". 

For example, enter the following command: 

SET DBID 676549873; 

4. Run the STARTUP NOMOUNT command. 

When the server parameter file is not available, RMAN attempts to start the instance with a 

dummy server parameter file. 

5. Allocate a channel to the media manager and then restore the server parameter file from 

autobackup. 

For example, enter the following command to restore the server parameter file from Oracle Secure 

Backup: 

RUN { ALLOCATE CHANNEL c1 DEVICE TYPE sbt; RESTORE SPFILE FROM AUTOBACKUP; } 

6. Restart the instance with the restored server parameter file. 

STARTUP FORCE NOMOUNT; 

7. Write a command file to perform the restore and recovery operation, and then execute the command file. 

The command file should do the following: 

a. Allocate a channel to the media manager. 

b. Restore a control file autobackup (see "Performing Recovery with a Backup Control File and No 

Recovery Catalog"). 

c. Mount the restored control file. 

d. Catalog any backups not recorded in the repository with the CATALOG command. 

e. Restore the data files to their original locations. If volume names have changed, then run SET 

NEWNAME commands before the restore operation and perform a switch after the restore 

operation to update the control file with the new locations for the data files, as shown in the 

following example. 

f. Recover the data files. RMAN stops recovery when it reaches the log sequence number 

specified. 

RMAN> RUN { # Manually allocate a channel to the media manager ALLOCATE CHANNEL t1 DEVICE TYPE sbt; # Restore autobackup of the control file. This example assumes that you have 

# accepted the default format for the autobackup name. 

RESTORE CONTROLFILE FROM AUTOBACKUP; 

# The set until command is used in case the database 

# structure has changed in the most recent backups, and you want to 

# recover to that point in time. In this way RMAN restores the database 

# to the same structure that the database had at the specified time. 

ALTER DATABASE MOUNT; 

SET UNTIL SEQUENCE 1124 THREAD 1; 

RESTORE DATABASE; 

RECOVER DATABASE; 

The following example of the RUN command shows the same scenario except with new file 

names for the restored data files: 

RMAN> RUN 

# If you must restore the files to new locations, 

# use SET NEWNAME commands: 

SET NEWNAME FOR DATAFILE 1 TO '/dev/vgd_1_0/rlvt5_500M_1' 

SET NEWNAME FOR DATAFILE 2 TO '/dev/vgd_1_0/rlvt5_500M_2' 

SET NEWNAME FOR DATAFILE 3 TO '/dev/vgd_1_0/rlvt5_500M_3' 

ALLOCATE CHANNEL t1 DEVICE TYPE sbt; 

RESTORE CONTROLFILE FROM AUTOBACKUP; 

ALTER DATABASE MOUNT; 

SET UNTIL SEQUENCE 124 THREAD 1; 

RESTORE DATABASE; 

SWITCH DATAFILE ALL; # Update control file with new location of data files. 

RECOVER DATABASE; 

8. If recovery was successful, then open the database and reset the online logs: ALTER DATABASE OPEN RESETLOGS; 


Q74. Your database is in NOARCHIVELOG mode. 

One of the two data files belonging to the SYSTEM tablespace is corrupt. 

You discover that all online redo logs have been overwritten since the last backup. 

Which method would you use to recover the data file using RMAN? 

A. Shut down the instance if not already shut down, restart in MOUNT state, restore both data files belonging to the SYSTEM tablespace from the last backup, and restart the instance. 

B. Shut down the instance if not already shut down, restart in mount state, restore the corrupted data file belonging to the system tablespace from the last backup, and restart the instance. 

C. Shut down the instance if not already shut down, restart in mount state, restore all data files for the entire database from the last backup, and restart the instance. 

D. Shut down the instance if not already shut down, restart In MOUNT state, restore all data files belonging to the SYSTEM tablespace from the last backup, and restart the instance. 

E. Shut down the instance if not already shut down, restart In NOMOUNT state, restore all data files for the entire database from the last backup, and restart the instance. 

Answer:

Reference: http://docs.oracle.com/cd/B10501_01/server.920/a96566/rcmrecov.htm (restoring the server parameter file) 


Q75. You are using the control file to maintain information about the database backups that are being performed by Recovery Manager (RMAN). 

Identify two scenarios in which you must have a recovery catalog. 

A. To store the backup information of multiple database 

B. To restrict the amount of space that is used by the backups 

C. To maintain a backup for a certain time is set by the CONTROL_FILE_RECORD_KEEP_TIME parameter. 

D. To list the data files that were in a target database at a given time by using the AT option of REPORTSCHEMA command. 

Answer: A,D 


Down to date 1z0-034 download:

Q76. You are working on a database that was created using Oracle Database 10g, the default tablespace type property was not changed. You execute the following statement to create a tablespace, mytbs: CREATE TABLESAPCE mythbs DATAFILE '/u1/data/mytbs.dbf' SIZE 100M; Which two statements are correct regarding the mytbs tablespace? (Choose two) 

A. It is a smallfile tablespace. 

B. It is a bigfile tablespace (BFT). 

C. It is a default bigfile tablespace. 

D. It is a locally managed tablespace. 

E. It is a dictionary-managed tablespace. 

Answer: A,D 

Specify either SET DEFAULT BIGFILE TABLESPACE or SET DEFAULT SMALLFILE TABLESPACE. If you omit this clause, the default is a smallfile tablespace, which is the traditional type of Oracle Database tablespace. Verify also: SELECT tablespace_name, extent_management, bigfile FROM dba_tablespaces WHERE tablespace_name = 'MYTHBS' TABLESPACE_NAME EXTENT_MANAGEMENT BIGFILE MYTHBS LOCAL NO 


Q77. Which two statements are true about the Automatic Diagnostic Repository (ADR)? (Choose two.) 

A. The ADR base keeps all diagnostic information in binary format 

B. SQL*Plus provides the ADRI script, which can be used to work with ADR 

C. The ADR can be used for problem diagnosis only when the database is open 

D. The ADR can be disabled by settting the DIAGNOSTIC_DEST parameter to null 

E. The ADR can be used for problem diagnosis even when the database instance is down 

F. The ADR base is shared across multiple instances 

Answer: E,F 


Q78. Identify two options that Oracle recommends while configuring the backup and recovery environment for your recovery catalog. (Choose two.) 

A. configuring control file autobackup to be ON 

B. backing up data filed only and not the archived redo log files 

C. running the recovery catalog database in NOARCHIVELOG mode. 

D. setting the retention policy to a REDUNDANCY value greater than 1 

E. backing up the recovery catalog to the same disk as that of the target database 

Answer: A,D 

Refer to here. 

Configuring the Recovery Catalog Database 

When you use a recovery catalog, RMAN requires that you maintain a recovery catalog schema. 

The recovery catalog is stored in the default tablespace of the schema. The SYS user cannot be the owner of the recovery catalog. 

Decide which database you will use to install the recovery catalog schema, and also how you will back up this database. Also, decide whether to operate the catalog database in ARCHIVELOG mode, which is recommended. 

Note: Do not use the target database to be backed up as the database for the recovery catalog. 

The recovery catalog must be protected if the target database is lost. 


Q79. You create two resource plans, one for data warehouse loading jobs at night and the other for application jobs at day time. You want the resource plans to activate automatically so that the resource allocation is optimum as desired by the activity. 

How would you achieve this? 

A. Implement job classes 

B. Implement Scheduler windows 

C. Implement the mapping rule for the consumer groups 

D. Set the SWITCH_TIME resource plan directive for both the resource plans 

Answer:


Q80. Which four resources can directives be specified by using the Oracle Resource Manager? 

A. CPU usage 

B. degree of parallelism 

C. number of open cursors 

D. number of sorts performed 

E. idle time for blocking sessions 

F. number of I/Os requests 

Answer: A,B,E,F