Cause all that matters here is passing the Oracle 1z0-034 exam. Cause all that you need is a high score of 1z0-034 Upgrade Oracle9i/10g OCA to Oracle Database 11g OCP exam. The only one thing you need to do is downloading Actualtests 1z0-034 exam study guides now. We will not let you down with our money-back guarantee.

2016 Jun 1z0-034 free practice exam

Q11. Given below is a list of scenarios: 

1) A user terminates his session abnormally. 

2) The connection between the server and the client application terminates because of a network failure. 

3) A schema is accidentally dropped. 

4) The tablespace is accidentally dropped from the database. 

5) The hard disk gets corrupted and the data files in the disk are lost. 

6) The database instance abnormally shuts down because of power failure. 

Which scenarios require DBA intervention to perform recovery? 

A. 1, 3, and 6 

B. 4, 5, and 6 

C. 3, 4, and 5 

D. 1, 2, and 6 

Answer: C 


Q12. There was media failure and you decide to check the data files for block corruption. Which would you use to create a report on any corruptions found? 

A. the DBNEWID utility 

B. the DBVERIFY utility 

C. the ANALYZE command 

D. the RMAN REPORT command 

E. the RMAN CROSSCHECK command 

F. the CHECK_OBJECT procedure of the DBMS_REPAIR package 

Answer: B 


Q13. The DB_BLOCK_CHECKING parameter is set to FULL. 

What checks occur each time the DBWnprocess(es) writes? 

A. The Oracle database will check all data blocks by going through the data on each block, making sure the data is self-consistent. 

B. The DBWn and the direct loader will calculate a checksum and store it in the cache header of every data block when writing it to disk. 

C. The Oracle database will check data blocks belonging to the SYSTEM tablespace only, by going through the data on each block, making sure the data is self-consistent. 

D. The Oracle database will check data blocks belonging to the SYSAUX tablespace only, by going through the data on each block, making sure the data is self-consistent. 

E. The Oracle database will check data blocks in the SYSTEM and SYSAUX tablespaces only, by going through the data on each block, making sure the data is self-consistent. 

Answer: A 


Q14. You are managing an Oracle Database 11g ASM instance with a disk group dg01 having three disks. 

One of the disks in the disk group becomes unavailable because of power failure. You issued the following command to change the DISK_REPAIR_TIME attribute from 3.6 hours to 5 hours: 

ALTER DISKGROUP dg01 SET ATTRIBUTE *disk_repair_time' = '5h' 

To which disks in the disk group will the new value be applicable? 

A. all disks in the disk group 

B. all disks that are currently in OFFLINE mode 

C. all disks that are not currently in OFFLINE mode 

D. all disks in the disk group only if all of them are ONLINE 

Answer: C 

Check out the answer options, it is tricky. The NOT OFFLINE disks equals ONLINE disks. Refer to Set the DISK_REPAIR_TIME Disk Group Attribute Appropriately. The DISK_REPAIR_TIME disk group attribute specifies how long a disk remains offline before Oracle ASM drops the disk. If a disk is made available before the DISK_REPAIR_TIME parameter has expired, the storage administrator can issue the ONLINE DISK command and Oracle ASM resynchronizes the stale data from the mirror side. In Oracle Database 11g, the online disk operation does not restart if there is a failure of the instance on which the disk is running. You must reissue the command manually to bring the disk online. 


Q15. Examine the following set of RMAN commands: 

RMAN> CONFIGURE CHANNELdelDEVICETYPEDISK FORMAT '/u02/backup/%U*; 

RKAN>RUN 

ALLOCATECHANNELchlDEVICETYPEDISK; 

EXECUTESCRIPTfull_backup; 

Which statement is true when the RMAN run block is executed? 

A. The execution of the script fails because multiple channels cannot coexist. 

B. The script is executed and both the channels are used for the script execution. 

C. The new channel, CH1, is ignored because a channel has been configured already. 

D. The persistent configuration parameter DC1 is overridden because a new channel is allocated in the RMAN run block. 

Answer: D 


certifyforall.com

Improve 1z0-034 exam engine:

Q16. Examine the following command for RMAN backup: 

RMAN> RUN { 

ALLOCATE CHANNEL c1 DEVICE TYPE sbt; 

ALLOCATE CHANNEL c2 DEVICE TYPE sbt; 

ALLOCATE CHANNEL c3 DEVICE TYPE sbt; 

BACKUP 

INCREMENTAL LEVEL = 0 

(DATAFILE 1,4,5 CHANNEL c1) 

(DATAFILE 2,3,9 CHANNEL c2) 

(DATAFILE 6,7,8 CHANNEL c3); 

SQL 'ALTER SYSTEM ARCHIVE LOG CURRENT' 

Which statement is true regarding the approach in the command? 

A. The RMAN multiplexing level is 4. 

B. It is the use of asynchronous I/O by RMAN. 

C. It is a case of parallelization of the backup set. 

D. It is an implementation of a multisection backup. 

Answer: C 


Q17. Multiple RMAN sessions are connected to the database instance. Examine the following output when backup commands are running in server sessions: What could have helped you to correlate server sessions with channels? 

A. Implement RMAN multiplexing 

B. Set the DEBUG ON in the RMAN script 

C. Specify the command ID in the RMAN script 

D. Use a tag with the RMAN BACKUP command 

Answer: C 


Q18. You realize that the control file is damaged in your production database. After restoring the control file from autobackup, what is the next step that you must do to proceed with the database recovery? 

A. Mount the database 

B. Open the database in NORMAL mode 

C. Open the database in RESTRICTED mode 

D. Open the database with the RESETLOGS option 

Answer: A 

After restoring the control file, it is time to load the restored control file onto the database instance, to issue STARTUP MOUNT command to load it. 


Q19. Which statements describe the capabilities of the DBMS_NETWORK_ACL_ADMIN package? (Choose all that apply.) 

A. It can be used to allow the access privilege settings for users but not roles. 

B. It can be used to allow the access privilege settings for users as well as roles. 

C. It can be used to control the time interval for which the access privilege is available to a user. 

D. It can be used to selectively restrict the access for each user in a database to different host computers. 

E. It can be used to selectively restrict a user's access to different applications in a specific host computer. 

Answer: B,C,D 


Q20. You notice that the performance of the database has degraded because of frequent checkpoints. 

Which two actions resolve the issue? 

A. Disable automatic checkpoint tuning. 

B. Check the size of the redo log file size and increase the size if it is small. 

C. Set the FAST_START_MTTR_TARGET parameter as per the advice given by the MTTR Advisor. 

D. Decrease the number of redo log members if there are more than one redo log members available in each redo log group. 

Answer: B,C