You will get the actual in depth description once you deal with issues in your 1Z0-877 research. Ucertify give you the actual 1Z0-877 Oracle Solaris 10 System Administrator Certified Professional Exam, Part I tips legibly in the 1Z0-877 places. All these are greatly saving your own costs to take part in the actual Oracle training courses.

2016 Jul 1Z0-877 free question

Q131. A system will not boot after modification to a critical file on the root file system on /dev/dsk/c0t0d0s0. The system has been booted to the appropriate level to allow access to the disk where the root file system is located and to set the terminal type. Which two commands should you run to make the file system available for edit? (Choose two.) 

A. fsck /dev/rdsk/c0t0d0s0 

B. mount /dev/dsk/c0t0d0s0 / 

C. mount /dev/dsk/c0t0d0s0 /a 

D. fsck /devices/rdsk/c0t0d0s0 

Answer: A,C 


Q132. You are installing Solaris 10 and have to set up individual partitions with file systems for / (root), /usr, /var, /opt, /export/swap, and /tmp, and an individual partition for swap. 

Which two partitions must have enough disk space to use the crash dump feature savecore on your system? (Choose two.) 

A. swap 

B. / 

C. /opt 

D. /tmp 

E. /usr 

F. /export/swap 

G. /var 

Answer: A,G 


Q133. Several UNIX daemons reread their configuration files when they receive a particular signal. Which signal is used for this purpose? 

A. SIGRESTART 

B. SIGHUP 

C. SIGCONT 

D. SIGKILL 

Answer: B 


Q134. Your company security policy does not allow you to connect your servers directly to the internet. You would like to utilize some of theYour company? security policy does not allow you to connect your servers directly to the internet.  You would like to utilize some of the functionality in Solaris 10 to analyze your systems for available OS updates, and also download and install those updates from Sun Microsystems. Which answer describes how to utilize this functionality to analyze your systems for available OS updates, and also download and install those updates without connecting your server directly to the internet? 

A. Get the patches on DVD and use Solaris 10 patch manager tools to analyze your server against the updates on the DVD. 

B. Connect your server via sftp only when you need to analyze your server for updates. 

C. Use the update manager proxy software and re-direct the client to look for updates on the proxy server. 

D. You will not be able to use the update utility to automatically search for updates at Sun Microsystems because the utility requires connecting to a Sun server over the internet. 

Answer: C 


Q135. Given: # logins -x -l root, dev, test1 root 0 root 0 Super-User / /sbin/sh NP 082587 -1 -1 -1 dev 2000 bin 2 /usr/bin /sbin/sh LK 012504 -1 -1 -1 test1 1001 other 1 /export/home/test1 /bin/ksh PS 012505 -1 -1 -1 

Which two statements are true? (Choose two.) 

A. The root user does NOT have a password. 

B. The test1 user was created earlier than dev. 

C. The password for test1 has expired. 

D. The test1 user does NOT have a password. 

E. The dev user has a locked account. 

Answer: A,E 


certifyforall.com

Up to the minute 1Z0-877 latest exam:

Q136. Your x86-based system does not support booting off of a CD-ROM, DVD-ROM, or network, and 

you want to install Solaris 10 OS on your system. Which procedure must you use? 

A. Use PXE with Custom JumpStart. 

B. You must boot off of a Solaris 10 PXE diskette. 

C. You must boot off of a Solaris 10 Device Configuration Assistant diskette. 

D. You must boot off of the hard drive and install the software from your current OS. 

Answer: C 


Q137. Youe tried connecting to your server using You?e tried connecting to your server using telnet, however, you cannot get a login prompt. From the system console, you display the following information about the telnet service: Which answer describes what you can do to get the telnet service working again? 

A. Enable telnetd in the /etc/inetd.conf file. 

B. inetadm enable svc:/network/telnet:default 

C. inetadm -a svc:/network/inetd:default 

D. inetadm -a telnet 

Answer: D 


Q138. The following command is issued on your Solaris system: 

zpool create datapool mirror c1t1d0 c2t1d0 mirror c3t1d0 c4t1d0 

Which answer describes the type of device that has just been created? (Choose two) 

A. Mirrored ZFS file system 

B. RAID-Z storage pool 

C. A ZFS storage pool 

D. A mirrored ZFS storage pool 

Answer: A,D 


Q139. You have been requested to supply a list of the Solaris software cluster groups for a project. Which command produces the required information? 

A. cat /etc/cluster 

B. cat /var/sadm/install_data 

C. grep METACLUSTER /etc/release 

D. cat /var/sadm/system/admin/CLUSTER 

E. grep METACLUSTER /var/sadm/system/admin/.clustertoc 

Answer: E 


Q140. A file system needs to be backed up without disrupting the service to the users. You decide to create a snapshot of the file system in question, so that the file system does not have to be unmounted. 

Which step should you take first before creating the snapshot? 

A. remove all old snapshots 

B. locate sufficient backing-store space 

C. insert an empty tape in the tape drive 

D. put the system in single-user mode 

Answer: B