Proper study guides for Most up-to-date Oracle Oracle Solaris 10 System Administrator Certified Professional Exam, Part I certified begins with Oracle 1Z0-877 preparation products which designed to deliver the Top Quality 1Z0-877 questions by making you pass the 1Z0-877 test at your first time. Try the free 1Z0-877 demo right now.

2016 Jul 1Z0-877 latest exam

Q111. Which of the following answers describe features found in Solaris Zones? (Choose two) 

A. An administrator logged into the global zone cannot view the activity of applications in other zones- each zone is completely from the others. 

B. Zones can be rebooted independently of one another - other zones are unaffected by the reboot. 

C. Solaris packages are always installed in the global zone and then distributed to each non-global zone to allow all application to be patched from a central location. 

D. Zones can share the same network interface yet each zone has its own dedicated IP address. 

Answer: B,D 


Q112. The standard operating procdure for your department specifies that sendmail must be turned off. However, when you enter the ps -ef command, you see that sendmail is running on your server. In Solaris 10, how would you shutdown the sendmail service and ensure that it does not automatically start at the next reboot? 

A. svcadm disable svc:/network/smtp:sendmail 

B. svcadm -t disable svc:/network/smtp:sendmail 

C. svcadm disable svc:/network/smtp:sendmail; pkill sendmail 

D. pkill sendmail; svcadm disable svc:/network/smtp:sendmail 

E. pkill sendmail and disable the sendmail legacy startup script in /etc/rc2.d 

Answer: A 


Q113. Your Solaris x86-based server has two boot drives. You want to add an entry to the GRUB main menu, so that during the boot process, you can select to boot the server from either of the disk drives. How would you add a new entry to the GRUB main menu to allow the operator to select which drive to boot from? 

A. Edit the bootenv.rc file and enter a value for the altbootpath parameter. 

B. Use the kernel command to edit the boot entries in the GRUB main menu. 

C. Edit the menu.lst file and add an entry for the second boot disk to the GRUB main menu. 

D. When the GRUB menu appears during the boot process, type ?When the GRUB menu appears during the boot process, type e?to edit the GRUB menu and enter the command to boot from the alternate disk drive. 

E. Press the space bar when the GRUB menu is visible during the boot process to edit the list of commands and enter the command to boot to the alternate disk drive. 

Answer: C 


Q114. A colleague has been assigned the task of exporting a ZFS pool and importing it on another system. Your colleague has noticed that other ZFS 15. Examine the exhibit. 

You need to know which file systems are currently mounted, select the command that would give you the information. 

A. zfs list 

B. zfs get mountpoint rpool 

C. zfs mount 

D. zfs mount -a 

Answer: C 


Q115. As system administrator, you are asked to diagnose the failure of a service that was supposed to start automatically at boot time on a SPARC-based system. Which FORTH Monitor command causes SMF to start all services serially and display messages on the console for all services? 

A. boot -v 

B. boot -m debug 

C. boot -a debug 

D. boot -m milestone=none 

Answer: B 


certifyforall.com

Renewal 1Z0-877 download:

Q116. You need to quickly obtain the physical and logical device names for the disks attached to the server. Which command achieves this? 

A. config 

B. format 

C. devices 

D. prtconf | grep name 

Answer: B 


Q117. There is a requirement to create a new UFS file system. This particular file system will only have a small number of files. To maximize the space available, you want to create one inode for every 16, 384 bytes of data space. 

Which command can achieve this? 

A. newfs -c 16384 /dev/rdsk/c1t2d0s0 

B. mkfs -i 16384 /dev/rdsk/c1t2d0s0 

C. mkfs -c 16384 /dev/rdsk/c1t2d0s0 

D. newfs -i 16384 /dev/rdsk/c1t2d0s0 

Answer: D 


Q118. hired a new Java technology programmer, and the IT manager wants you to create a user account, user5, on the development server for this new employee. Account creation must abide by the following departmental rules: Which two command-line entries will create this new account? (Choose two.) 

A. useradd -d /export/home/user5 -m -g javap -G javad -s /bin/ksh user5 

B. useradd -d /export/home/user5 -m -s /bin/ksh -g javap -G javad user5 

C. useradd -d /export/home/user5 -m -s /bin/ksh -g javad -G javap user5 

D. useradd -m -d /export/home/user5 -s /bin/ksh -g javad -G javap user5 

E. useradd -d /export/home/user5 -m -s /sbin/ksh -g javap -G javad user5 

Answer: A,B 


Q119. Given the following on a default Solaris OS installation: 

$ id 

uid=1001(test1) gid=1(other) 

$ echo $SHELL 

/bin/ksh 

$ su - root -c "mozilla" 

Sun Microsystems Inc. SunOS 5.10 s10_74 December 2004 

Welcome to solaris10 on lynx 

-sh: mozilla: not found 

Which three statements are true (Choose three). 

A. The test1 user has no permission to execute mozilla. 

B. The mozilla application is not installed on the system. 

C. The root user has no password. 

D. The root user has no permission to execute mozilla. 

E. The environment variable SUPATH has not been set. 

F. The environment variable PATH for the root user has no directory with mozilla. 

Answer: C,E,F 


Q120. The IT manager, who wants to prevent anyone from accessing the CD-ROM drive and installing unauthorized software, asks you, as the system administrator, to disable the volume management service from starting upon reboot on a production server. Which of the following actions should you take to secure your system in this way? 

A. Using vi, edit the /etc/inittab file and comment out the /etc/rc3.d/S81volmgt entry. 

B. Run the rm /etc/rc3 command. 

C. Rename the /etc/rc3.d/S81volmgt script to /etc/rc3.d/s81volmgt. 

D. Run the svcadm disable /etc/rc3_d/S81volmgt command. 

Answer: C