Act now and download your Oracle 1Z0-877 test today! Do not waste time for the worthless Oracle 1Z0-877 tutorials. Download Update Oracle Oracle Solaris 10 System Administrator Certified Professional Exam, Part I exam with real questions and answers and begin to learn Oracle 1Z0-877 with a classic professional.

2016 Jun 1Z0-877 exam cost

Q51. At boot, a SPARC-based system reports this error: 

ok boot 

Rebooting with command: bootBoot device: disk02 File and args: Evaluating: boot 

Can't open boot device 

ok 

To address the problem, you need to reset the boot device parameter to its default value. 

There are other variables that need to retain their current values. Which command achieves this? 

A. set-default boot-device 

B. set-default boot-device=default 

C. set-defaults 

D. boot-device=disk net 

Answer: A 


Q52. Given: 

# logins -l test1 

test1 1001 other 1 

# logins -l root 

root 0 root 0 Super-User # ls -l /etc/passwd 

-rw-r--r-- 1 root sys 726 Jan 25 16:56 /etc/passwd 

Which two commands disable test1 from reading /etc/passwd? (Choose two.) 

A. # setfacl -m u:test1:rwx, g::---, o:r--, m:r-- /etc/passwd 

B. # setfacl -m u:test1:rwx, g::r--, o:r--, m:r-- /etc/passwd 

C. # setfacl -m g::---, o:---, m:r-- /etc/passwd 

D. # setfacl -m u:test1:rwx, g::r--, o:---, m:r-- /etc/passwd 

E. # setfacl -m u:test1:rwx, g::r--, o:r--, m:--- /etc/passwd 

Answer: C,E 


Q53. Given/var/svc/log/network-ssh:default.log: 

[ Jan 26 16:54:28 Leaving maintenance because clear requested. ] 

[ Jan 26 16:54:28 Enabled. ] 

[ Jan 26 16:54:28 executing start method ("/lib/svc/method/sshd start") ] 

Could not load host key: /etc/ssh/ssh_host_rsa_key 

Could not load host key: /etc/ssh/ssh_host_dsa_key 

Disabling protocol version 2. Could not load hostkey or GSS-API mechanisms 

sshd: no hostkeys available -- exiting. 

[ Jan 26 16:54:28 Method "start" exited with status 1 ] 

Which two statements are true? (Choose two.) 

A. The root user must generate a public/private key pair to allow the ssh service to start. 

B. For the ssh service, svcs will currently show this: online 16:54:28 svc:/network/ssh:default 

C. There are host key files in /etc/ssh. 

D. The #svcadm clear ssh command will fix this problem. 

E. Users will not be able to use ssh to log into this system. 

Answer: A,E 


Q54. Which Solaris 10 GUI tools can be used to display a list of all currently installed Sun Solaris 10 patches. Including the patch ID, a synopsis of the patch release date, the download size, and any special handling requirements? 

A. /usr/sbin/smpatch 

B. /usr/bin/updatemanager 

C. /usr/sbin/patchadd 

D. /usr/sbin/patchmgr 

Answer: B 


Q55. You are informed that an unprivileged user has executed commands as the superuser. You decide to look at the log file for the su(1) command. The contents in the log file are: 

SU 12/07 11:50 + pts/6 gv1123-root 

SU 12/07 11:54 - pts/5 fb12-root 

SU 12/07 11:54 + pts/3 gv1123-root 

SU 12/07 12:03 + pts/1 jjj-gv1123 

You know the file has NOT been tampered with. 

Which two statements are true? (Choose two.) 

A. User fb12 is suspected of having executed the commands. 

B. User gv1123 is suspected of having executed the commands. 

C. The commands might have been executed on pts/3. 

D. The commands might have been executed on pts/1. 

E. User jjj is not a suspect. 

Answer: B,C 


certifyforall.com

Leading 1Z0-877 exam answers:

Q56. You have added an additional internal drive to your x86-based desktop system, and you want to get the Solaris 10 OS to recognize it. Which two procedures will allow the OS to be able to recognize the new device? (Choose two). 

A. Boot the system then execute # touch /reconfigure, and then reboot the system. Confirm that you can see the new drive by executing # format. 

B. Boot the system and enter the # reconfigure command. Confirm that you can see the new drive by executing # format. 

C. Boot the system and enter the # devfsadm -v command. Confirm that you can see the new drive by executing # format. 

D. From the system menu, select the "Add new hardware" icon. Confirm that you can see the new drive by executing # format. 

Answer: A,C 


Q57. A script is needed that checks daily to see if at jobs are scheduled to run. Which two commands obtain this information? (Choose two.) 

A. atq 

B. jobs 

C. queued 

D. ls -l /var/spool/atjobs 

E. ls -l /var/spool/cron/atjobs 

Answer: A,E 


Q58. You need to change the hostname and IP address of a server.  Without manually editing all of the required files, which command can be run to restore a system configuration to an unconfigured state, ready to be reconfigured again?restore a system? configuration to an unconfigured state, ready to be reconfigured again? 

A. /usr/sbin/sys-unconfig 

B. /usr/sbin/unconfig 

C. /sbin/ipconfig 

D. /usr/sbin/set_parms initial 

Answer: A 


Q59. You have an x86-based server with two SATA drives. Each drive has an installation of x86 Solaris and both drives are identical. The system currently boots from the first SATA disk drive, but, after modifying the /etc/vfstab file on the boot drive, the first SATA drive will not boot.  You want to boot the system from the second SATA disk drive, but it won boot. want to boot the system from the second SATA disk drive, but it won boot. What do you need to do to get the system booted? 

A. Select the second SATA drive in the GRUB menu during bootup; boot to the second drive; once booted to the second drive, mount and copy the /etc/vfstab file to the boot disk. 

B. Edit the boot string in the GRUB menu to boot from the second SATA drive; once booted to the second drive, mount and fix the /etc/vfstab file on the boot disk. 

C. Install a bootblock onto the second SATA drive; select the second drive during bootup; once booted to the second drive, mount and fix the /etc/vfstab file on the boot disk. 

D. Boot from DVD to get into a single user shell; mount and fix the /etc/vfstab file on the boot drive. 

Answer: D 


Q60. To save time configuring some custom network facilities, a junior administrator in your company attempts to copy some entries from the /etc/inetd.conf file on a Solaris 8 OS server into the /etc/inetd.conf on a Solaris 10 OS server. The junior administrator is unable to determine why services do not start. Which two commands can you run on the Solaris 10 OS server to start the services? (Choose two.) 

A. inetconv -f 

B. inetcfg -i /etc/inetd.conf 

C. inetcfg -o /etc/inetd.conf 

D. inetconv -f -i /etc/inetd.conf 

E. inetconv -forceimport -o /etc/inetd.conf 

Answer: A,D