Oracle Oracle 1Z0-850 exam is certainly one of those many favorable IT certifications which can promote the occupation opportunity for IT professionals. If you efficiently obtain the actual Oracle 1Z0-850 certification, lots of occupation opportunities may open up to suit your needs. But to start with, you should place much effort on the Oracle 1Z0-850 exam preparation. It is a demanding job if you make it simply by yourself. The actual candidates should get full command regarding all the elements of the 1Z0-850 certification exam. The actual Oracle 1Z0-850 online education course can benefit anyone a lot inside preparing the actual Oracle certification exam. The 1Z0-850 practice dumps contain all the authorized knowledge items in accordance with the 1Z0-850 exam syllabus.

2016 Aug 1Z0-850 sample question

Q141. - (Topic 1) 

Which two are true about stateless session beans? (Choose two.) 

A. They are used to represent data stored in an RDBMS. 

B. They implement the JMS API. 

C. They are used to implement business logic. 

D. They CANNOT hold client state. 

Answer: C,D 


Q142. - (Topic 1) 

A J2EE programmer is developing components to encapsulate the business logic in a multitier web-based application. Which J2EE technology is appropriate? 

A. JMS 

B. JNDI 

C. JAX-RPC 

D. EJB 

E. servlets 

Answer: D 


Q143. - (Topic 2) 

Which two are true? (Choose two.) 

A. SQL technology is used to access JMS queues from within EJB technology. 

B. SQL commands can be written in applications that use NO Java technologies. 

C. SQL allows you to modify multiple rows in a table with a single command. 

D. SQL is a web services technology used to parse large XML files. 

E. SQL commands cannot be contained in servlets. 

Answer: B,C 


Q144. - (Topic 2) 

Which is true about RMI? 

A. RMI is used to create thin web clients. 

B. RMI is used to develop applications for wireless mobile devices. 

C. RMI is the Java API used for executing queries on a database. 

D. RMI allows objects to be sent from one computer to another. 

E. RMI is the transport protocol used by web servers and browsers. 

Answer: D 


Q145. - (Topic 2) 

Given: 

5.

 class Foo { 

6.

 public int fooInt = 6; 

7.

 } 

8. 

9.

 public class Bar { 

10.

 static int myInt = 7; 

11.

 public static void main(String [] args) { 

12.

 // insert code here 

13.

 System.out.println("myInt = " + myInt); 

14.

 } 

15.

 } 

Which, inserted at line 12, creates the output myInt = 42? 

A. Foo f = new Foo; myInt = myInt * f.fooInt; 

B. myInt = myInt * f.fooInt; 

C. myInt = myInt * fooInt; 

D. Foo f = new Foo(); myInt = myInt * f.fooInt; 

E. Foo f = Foo(); myInt = myInt * fooInt; 

F. Foo f = new Foo(); myInt = myInt * fooInt; 

Answer: D 


certifyforall.com

Improve 1Z0-850 study guide:

Q146. - (Topic 2) 

Which is true about association navigation? 

A. Association navigation is meaningful for only OO design, NOT implementation. 

B. Association navigation indicates which direction a relationship can be traversed. 

C. Association navigation is used to describe the relationship between a subclass and its superclass. 

D. Association navigation indicates how many instances of each object type are involved in an association. 

Answer: B 


Q147. - (Topic 2) 

Given: 

1.

 class Test2 { 

2.

 static String setMessage(String str) { 

3.

 return str + "How are you doing?"; 

4.

 } 

5. 

6.

 public static void main(String[] args) { 

7.

 String str = "Hello! "; 

8.

 str = setMessage(str); 

9.

 System.out.println("str : " + str); 

10.

 } 

11.

 } 

What is the result? 

A. Compilation fails because of an error at line 7. 

B. str : Hello! 

C. str : How are you doing? 

D. Compilation fails because of an error at line 2. 

E. Compilation fails because of an error at line 3. 

F. str : Hello! How are you doing? 

G. Compilation fails because of an error at line 8. 

Answer: F 


Q148. - (Topic 2) 

Click the Exhibit button. 

Which code correctly implements the association between A and B? 

A. class A { } 

class B { 

private A[] a; 

B. class A { } 

class B { 

private A a; 

C. class A { 

private B b; 

class B { 

private A[] a; 

D. class A { 

private B[] b; 

class B { 

private A a; 

E. class A { 

private B b; 

class B { } 

F. class A { 

private B[] b; 

class B { } 

Answer: F 


Q149. - (Topic 1) 

Which is an appropriate description of session beans? 

A. They are used to share data among clients. 

B. They are used to implement business processes. 

C. They are used to store persistent data. 

D. They are used to represent data in an RDBMS. 

Answer: B 


Q150. - (Topic 1) 

Given: 

4.

 class Example { 

5.

 int x = 50; 

6.

 int y = 100; 

7.

 public static void main(String args[]) { 

8.

 int x = 0, y = 10; 

9.

 Example ex = new Example(); 

10.

 while (x < 3) { 

11.

 x++; y--; 

12.

 } 

13.

 System.out.println("x = " + x + " , y = " + y); 

14.

 } 

15.

 } 

What is the result? 

A. Compilation fails because of an error at line 10. 

B. Compilation fails because of an error at line 8. 

C. x = 53 , y = 97 

D. Compilation fails because of an error at line 9. 

E. Compilation fails because of an error at line 11. 

F. x = 3 , y = 7 

Answer: F