Validated of 1Z0-574 exam question materials and questions for Oracle certification for IT examinee, Real Success Guaranteed with Updated 1Z0-574 pdf dumps vce Materials. 100% PASS Oracle IT Architecture Release 3 Essentials exam Today!

2017 Feb 1Z0-574 test question

Q21. Which WebCenter product Improves efficiency and productivity by enabling users to connect with others, regardless of their location, via web and voice conferencing, instant messaging, presence, and chat rooms? 

A. Oracle WebCenter Intelligent Collaboration 

B. Oracle WebCenter Anywhere 

C. Oracle WebCenter Real-Time Collaboration 

D. Oracle WebCenter Spaces 

Answer:

Explanation: Oracle WebCenter Real-Time Collaboration improves efficiency and productivity by enabling users to connect and collaborate with others via instant messaging, presence, chat rooms, and web and voice conferencing. It complements other Enterprise 2.0 services available in Oracle WebCenter by offering real-time collaboration capabilities to users who require direct interaction and immediate response. 


Q22. Which of the following statements best describes how the deployment supports closed-loop governance? 

A. The Metadata Repository is integrated with the operational systems to link operational metrics to the assets to ensure that the assets perform asintended. 

B. The Metadata Repositories deployed in each environment are chained to share asset usage information. 

C. A closed-loop governance framework is deployed on a clustered server to monitor the governance activities. 

D. Production systems are integrated to the developer desktops to validate the requirements against the implemented code. 

Answer: B,C 

Explanation: SOA Software’s Policy Manager and Service Manager combine to form a comprehensive closed-loop SOA Governance solution. 

Closed loop means: 

* Defining and managing actionable policies in a governance solution at design-time 

* Enforcing these policies via deep integration with a management solution at run-time 

* Auditing that these policies are being enforced 

* Using industry standards (WS-Policy, WS-MEX) where appropriate for information exchange Closed loop infrastructure enables demand and Value Management 

* Collect performance, usage and exception statistics at run-time 

* Track these statistics via the governance solution 

* Use live, audited information to drive value-based decisions about the effectiveness of different services and organizations 

* Provide developers with up to the minute information about a service in runtime to inform their decisions about which services to use 

* Manage supply and demand to ensure maximum efficiency and benefit from SOA 

The products share a common registry and metadata repository to ensure seamless integration and offer active governance. Closed-loop governance will: 

* Ensure defined policies are enforced ** When you define a policy for a service you have to KNOW categorically that it is being enforced ** Generate audit trails for run-time and design-time policy compliance 

* Measure the real-world value of SOA ** Not just theoretical value ** How many applications are using each service, and how much are they using it ** NOT how many applications have asked to use a certain capacity of each service 

* Manage, monitor and control relationships between consumers and providers ** Enforced contracts ** Capacity planning Change management 

The diagram below shows the relationships between SOA governance, security and management, demonstrating how SOA Policy Management forms a closed loop of policy, metrics, and audit. 

http://www.soa.com/images/img_closed_loop.gif 


Q23. Which of the following are capabilities required for the Integration subsystem of the Oracle Reference Architecture Management and Monitoring Framework? 

A. Data Exchange 

B. Extensibility Framework 

C. Patch Monitoring 

D. Alert and Notification Integration 

E. Reporting 

Answer: A,B,D 

Explanation: Key integration capabilities: 

* Data Exchange 

* Extensibility Framework 

* Alert & Notification Integration 

Note: While it is preferable to have a single management and monitoring solution it is unrealistic that a single management and monitoring framework can support every available infrastructure component now and in the future. Two-way integration capabilities that cater for message exchange, bulk data exchange and extending the framework are key in addressing the needs of the modern IT environment. 


Q24. Which of the following capabilities are provided by containers? 

A. Transaction Support 

B. Security Support 

C. Thread Management 

D. Business Processes 

Answer: A,B,C 

Explanation: Containers provide several capabilities that include the following: Transaction Support (A) Security Support (B) Scalability and Performance Thread Management (C) Data and Code Integrity Centralized Configuration Connection and Session Management Abstraction 

Reference: Oracle Reference Architecture, Application Infrastructure Foundation, Release 3.0 


Q25. What are the three key technical concepts related to Grid computing? 

A. Web Services 

B. Server Virtualization 

C. Clustering 

D. Dynamic Provisioning 

Answer: B,C,D 

Explanation: Grid computing is a technology architecture that virtualizes and pools IT resources, such as compute power, storage, and network capacity into a set of shared services that can be distributed and re-distributed as needed. Grid computing involves server virtualization, clustering, and dynamic provisioning. 

Reference: Oracle Reference Architecture, Application Infrastructure Foundation, Release 3.0


Rebirth 1Z0-574 exam price:

Q26. A customer with an existing WebCenter portal wants to expand his client device list to include a variety of mobile devices beyond basic browser support. What Oracle products are available to enable this expansion? 

A. OWC, OHS, ADF Mobile, and Java ME 

B. OWCA, ADF Mobile, OPSS, and Java ME 

C. OWC, OHS, and ADF Mobile 

D. OWCIC, ADF Mobile, and Java ME 

Answer:

Explanation: Oracle HTTP Server (OHS) - provides a HTTP listener for Oracle WebLogic Server and the framework for hosting static content, dynamic content, and applications over the Web. 

Java Platform, Micro Edition (Java ME)(not C):meets the needs of developers creating applications for the consumer and embedded markets. No other technology provides such robust applications across so many types of size-constrained wireless and wireline devices, from mobile phones and PDAs to set-top boxes and vehicle telematics.c 

Reference: Oracle Reference Architecture, User Interaction, Release 3.0 


Q27. What does the Identity Asserter do in a J2EE framework? 

A. It informs the container of the client identity of an inbound request. 

B. It Inserts identity into Web Service credentials used for outbound service requests. 

C. It determines a user's identity based on a given set of security roles and asserts it to the container. 

D. It resolves Identity conflicts when multiple LDAPs are used. 

Answer:

Explanation: Like the Authenticator, theIdentity Assertersecurity provider uses Oracle Access Manager authentication services to validate already-authenticated Oracle Access Manager users using the ObSSOCookie and to create a WebLogic-authenticated session. 

Note: If authentication is successful, the identity asserter creates a Subject, which is used to identify the user. Actions performed by the user will be associated with the Subject so that the caller's identity will be known. If outbound requests are made by the business logic, identity can be included by the container based on the Subject. 


Q28. Which three primary components form IT Strategies from Oracle (ITSO)? 

A. Enterprise Technology Strategies 

B. Maximum Availability Architecture 

C. Enterprise Solution Designs 

D. Oracle Reference Architecture 

E. Oracle Enterprise Architecture Framework 

F. Oracle Unified Method 

Answer: A,C,D 

Explanation: ITSO is made up of three primary elements. 

Enterprise Technology Strategies (ETS) 

Enterprise Solution Designs (ESD) 

Oracle Reference Architecture (ORA) 

Reference: IT Strategies from Oracle, An Overview, Release 3.0 


Q29. For a large heterogeneous environment with a large number of hosts requiring scalability and efficiency, what is the best strategy for deployment of Oracle Enterprise Manager? 

A. Use a centralized control with persistent connections to all agents to pull data. 

B. Use multiple semi-autonomous agents collecting information and periodically relaying it to a central repository. 

C. Use multiple Instances of Oracle Enterprise Manager to maximize performance. 

D. Use centralized alert filtering. 

Answer:

Explanation: Oracle Enterprise Manager 11g Grid Control has the ability to scale for hundreds of users and thousands of systems and services on a single Enterprise Manager implementation. Can use two instances of Oracle Enterprise Manager for large deployments (10000 clients or more). The architecture for Oracle Enterprise Manager 10g Grid Control exemplifies two key concepts in application performance tuning: distribution and parallelization of processing. Each component of Grid Control can be configured to apply both these concepts. The components of Enterprise Manager Grid Control include: 

* The Management Agent - A process that is deployed on each monitored host and that is responsible for monitoring all services and components on the host. The Management Agent is also responsible for communicating that information to the middle-tier Management Service and for managing and maintaining the system and its services. 

* The Management Service - A J2EE Web application that renders the user interface for the Grid Control Console, works with all Management Agents to process monitoring and jobs information, and uses the Management Repository as its data store. 

* The Management Repository - The schema is an Oracle Database that contains all available information about administrators, services, and applications managed within Enterprise Manager. 

Reference: Oracle Enterprise Manager Administration, Sizing Your Enterprise Manager Deployment 


Q30. What are the key differentiating characteristics of Oracle Reference Architecture User Interaction? 

A. ORA UI is application-focused, enabling effective Integration of content and application functionality 

B. ORA UI is user centric, providing a feature-rich, intuitive human Interface. 

C. ORA UI provides a single unified interface regardless of the complexity of underlying applications. 

D. ORA UI standardizes on a single technology, simplifying development. 

E. ORA UI replaces portal platforms for collaboration. 

Answer:

Explanation: The primary goal of user interaction is to provide a user-centric, feature-rich, intuitive interface to end users tailored to the specific needs of each end user; thereby bringing maximum productivity to the work environment. Realizing this goal requires a flexible, extensible architecture since different types of end users will have very different needs. 

Reference: Oracle Reference Architecture, User Interaction, Release 3.0