Exam Code: 1Z0-546 (Practice Exam Latest Test Questions VCE PDF)
Exam Name: StorageTek Tape Libraries Essentials
Certification Provider: Oracle
Free Today! Guaranteed Training- Pass 1Z0-546 Exam.

2016 Jun 1Z0-546 Study Guide Questions:

Q1. Identify two recommendations for utilizing the top rail of SL8500. 

A. Use the top rail to support applications with active enters and ejects. 

B. Use the top rail as an archival LSM for less active tapes. 

C. Use the top rail to support applications with very active tapes but few enters and ejects. 

D. Avoid using the top rail as an archival location. 

Answer: B,C 

Explanation: Tape cartridges can be archived to a rail without tape drives. 

A suggestion would be to use the top rail for these scenarios. 

Example: inactive volumes, least recently used (LRUs) volumes, or volumes that require few enter and eject operations. 

Reference; StorageTek SL8500 Modular Library System, Best Practises, Tape Drive Placement 


Q2. Which three are benefits of StorageTek's centerline architecture in the SL3000? 

A. Non-disruptive growth 

B. Improved performance 

C. Fewer AC power drops 

D. Balanced floors pace utilization 

Answer: A,B,C 

Explanation: The SL3000 modular design uses CenterLine technology to help balance the work load and improve the performance of the library. The left side of the base module serves as the centerline. You can add other modules to the left and right of the base module. 

B: The SL3000’s unique Centerline Architecture cuts robot travel time by one-third to one-half, and alleviates dual robot contention to improve cartridge-to-drive performance by up to 50%. 

C: Reduce footprint and power consumption while improving performance up to 50 percent with Centerline Architecture, which places the drive bays in the middle of the library 


Q3. Which four activities are part of evaluating the tape application workloads supported by an SL8500? 

A. dedicating rails to separate workloads 

B. grouping tape drives by type function and quantity 

C. managing cartridges for improved performance and archiving 

D. minimizing elevator and pass-thru activities 

E. mapping CAPS and pass-thru ports to partitions 

Answer: A,B,D 

Explanation: A:Dedicating rails—separating workloads to specific rails 

Note: 

Assign each workload its own tape drives, data tapes, scratch tapes, and free cells. 

Dedicating separate resources to each workload and configuring these resources on as few LSMs as possible decreases pass thru activity, minimizes the time to mount tapes, and maximizes library throughput. 

B: Grouping tape drives—locating them by function and drive type, with enough drives to support the workload 

Note:Application-specific requirements may separate drive-types. 

Example: placing T9840 access-centric tape drives on one rail, and T10000 capacity-centric tape drives on another. 

C:Managing cartridges—moving inactive cartridges to archival LSMs or ejecting them. Maintaining free cells on each rail so cartridges can “float” there on a dismount. 

D:Minimizing elevator and pass-thru port activity—enabling float and using CAPs intelligently. 

Note:Do not try to distribute tape drives across all four rails is usually as this can increase pass- thru activity by the elevator and decrease overall performance of the library. 

Reference; StorageTek SL8500 Modular Library System, Best Practises, Configuring Libraries to 

Support Your Workloads 


certifyforall.com

Update 1Z0-546 practice:

Q4. Which SL3000 feature does not require a hardware activation file? 

A. Partitioning 

B. Multiple CAPs 

C. Dual TCPIP 

D. Capacity 

Answer: B 

Explanation: The hardware activation utility allows you to activate selected optional features on the SL3000 library. 

Reference: StorageTek SL3000 Modular Library System, User’s Guide 


Q5. Where are the messages written when a pool gets below the low water mark? 

A. acsss_event.log 

B. pool_error.log 

C. hardware_event.log 

D. Doesn't write an error message 

Answer: A 

Explanation: low_water_mark is the low volume warning threshold. If the scratch cartridge count falls below this threshold, ACSLS logs a warning message in the event log. Valid values are 0 to 231-1. The default is 0. 

Note: The ACSLS event log is the first stop for useful information in the event of problems with your library operation. This log contains information about library events, status changes, and errors. All sub-components within ACSLS will report events to the acsss_event.log by sending messages to a process called the event logger. The standard event log, which is automatically created when ACSLS is installed, is contained in the file $ACS_HOME/log/acsss_event.log and where $ACS_HOME is usually /export/home/ACSSS/. 

Reference: StorageTek ACSLS, Automated Cartridge System Library Software , define pool 


Q6. How are logical libraries configured? 

A. Only at the initial hardware install 

B. Only through the Command Proc 

C. Through the Command Proc and the ACSLS GUI 

D. Only through the ACSLS GUI 

Answer: D 

Explanation: 


1Z0-546  training

Accurate 1Z0-546 lab:

Q7. Which two items describe the StorageTek library Console software? 

A. It is a remote operator panel to the tape library provided through a graphical user Interface (GUI) 

B. It allows for a centralized point of control for multiple libraries and back-up applications and efficiently shares library resources with any application on any system. 

C. It runs on a PC and connects to the library via Ethernet connection (TCP/IP). 

D. It allows you to consolidate multiple application dedicated libraries into one centralized library or a string of libraries accessed via a single point of control. 

Answer: A,B 

Explanation: 

Note: The StorageTek Library Console (SL Console) is a Java-based software application that provides a graphical user interface (GUI) for monitoring and managing the StorageTek library. Following are some of the activities you can perform with the SL Console: 

* Manage and configure library partitions (optional feature) 

* View and modify status and properties of the library and associated devices (drives, CAP, robots, and elevators) 

* Perform an audit on all or part of the library 

* Perform a self-test on the library or an associated device 

* Perform a diagnostic move (exercise a robot) 

* Locate a cartridge 

* Move a cartridge from one location to another 

* Display library logs 

* Display error explanations 

* Download new library firmware while the library is in operation 

* Display context-sensitive help 

Reference: StorageTek SL8500 Modular Library System, User's Guide 


Q8. Using ACSLS, what are the correct steps to create a pool 5 and add cleaning cartridges to that pool? 

A. Define pool 5, set scratch on, and then set clean for volume range 

B. Define pool 5, set scratch off, and then set clean for volume range 

C. Define pool 5 and set clean for volume range 

D. Can't define clean tapes to a specific pool 

Answer: C 

Explanation: To define cleaning cartridges to ACSLS: 

1. Make the CAP ready for entry. 

See “Entering Cartridges” on page 86 for more information. 

2. Enter the cleaning cartridges. 

The cmd_proc displays messages with the cartridge IDs of the cartridges you enter. 

3. To set the cleaning cartridge attribute: 

set clean max_usage vol_id | volrange 

Where: 

max_usage is the number of times a cleaning cartridge is used before 

ACSLS stops selecting the cartridge to clean cartridges. 

vol_id | volrange specifies the cleaning cartridge or range of cartridges that you entered in Step 2. 

Note 1: The set clean command sets cleaning cartridge attributes. Format set clean max_usage | off vol_id | volrange 

Options max_usage | off specifies the number of times a cleaning cartridge is used before ACSLS stops selecting the cartridge to clean drives. off specifies that ACSLS will not select the cartridge and redefines the cartridge as a data cartridge. 

Note: Use the set clean command to set the number of times ACSLS will select a cleaning cartridge. You also use set clean to set a cartridge's cleaning cartridge attribute off, which you do if you have incorrectly defined a data cartridge as a cleaning cartridge. 

Reference: StorageTek ACSLS, Automated Cartridge System Library Software, Defining Cleaning Cartridges 


Q9. On the SL3000, if you convert two Cartridge Expansion Modules to two Parking Expansion Modules, how many slots will you lose? 

A. 312 

B. 440 

C. 516 

D. 620 

Answer: D 

Explanation: The optional Cartridge Expansion Module (CEM) provides additional storage cell capacity and growth for cartridges only. 

Each CEM adds up to 620 data cartridge physical storage cells. 

Note: The optional Parking Expansion Modules (PEMs) provide additional storage cell capacity and growth, as well as space for a redundant TallBot to be “parked.” The parking space makes the three outer-most columns of storage cells on the front and rear walls inaccessible. The inaccessible cells can be left out of the module, or they can be installed to allow later conversion of the PEM to a CEM. PEMs do not include tape drives. 

PEMs are only used with the Dual Robotics feature, and they are always installed in pairs. They must be the last modules on the right and left sides of the library series. 


Q10. Which action is not likely to improve the performance of the SL3000? 

A. Implementing dual robots will usually give the biggest performance increase. 

B. Configure your SL3000 as symmetrically as possible. 

C. At dismount, always place the cartridge back in the storage cell it was moved from. 

D. If you do not have a large number of drives, place them in alternating columns where possible 

E. Try to place frequently used cartridges near the drives. 

Answer: D 

Explanation: 

Reference: StorageTek SL3000 Modular Library System, User’s Guide