Cause all that matters here is passing the Oracle 1Z0-531 exam. Cause all that you need is a high score of 1Z0-531 Oracle Essbase 11 Essentials exam. The only one thing you need to do is downloading Pass4sure 1Z0-531 exam study guides now. We will not let you down with our money-back guarantee.

2016 Nov 1Z0-531 practice exam

Q11. What is the correct variance formula for an ASO database that recognizes Expense and Non- expense accounts?

A. @Var(Actual, Budget);

B. @Var([Actual],[Budget])

C. [Actual] - [Budget]

D. [Budget] -[ Actual]

E. IIF (IsUda([Measures.currentmember], "Expense"), [Budget]-[Actual], [Actual]-[Budget])

Answer: E


Q12. You notice that your reports are running slower than before and realized that nothing in terms of data volume or dimension members has changed. You also checked the log file and found that no one ran any calculation.

Which two would you look for to diagnose the cause of this slower response time?

A. Run a MaxL comment to see if the database is fragmented

B. Check when was the last time the application was stopped

C. Check the data cache setting

D. Check the commit-level setting

Answer: AC


Q13. Which files will get restructured in a full BSO restructure?

A. Data file only

B. Index file only

C. Data and index file

D. No file

Answer: C


Q14. Which four of the following activities can be performed by the administrator in Shared Services?

A. Creates users and groups

B. Accesses external users and groups for provisioning

C. Migrates applications using Life Cycle Management

D. Creates cube schemas from a relational database

E. Provisions Essbase roles for users and groups like Read, Write, and Filter

F. Creates Essbase filters

Answer: ABEF


Q15. Identify the three invalid methods to back up ASO database.

A. MaxL alter database commands

B. Esscmd BEGINARCHIVE / ENDARCHIVE

C. Backup and Recovery features introduced In version 11

D. Operating System backup

Answer: ACD


Refresh 1Z0-531 exam answers:

Q16. With an average block density greater than 90%.

A. You should reconsider the dense and sparse settings

B. You should consider no compression

C. You should set Commit blocks to

D. You should reconsider the outline order of dimensions

Answer: B


Q17. Which two statements are true (assuming data is loaded to a BSO database and to the members noted below)?

A. If you delete a sparse shared member, the outline file shrinks.

B. If you delete a sparse shared member, the page file shrinks.

C. If you delete a sparse stored member, the index file shrinks.

D. If you delete a sparse stored member, the block density shrinks.

E. If you delete a dense shared member, the block size shrinks.

F. If you delete a dense stored member, the number of blocks shrinks

Answer: CF


Q18. You need to tune a block storage option database for calculations on a 32bit Essbase server. Identify the two starting point tuning steps that you might take (assuming no direct I/O).

A. Set Index Cache the size of the index file

B. Set Data Cache to the size of 0.125 * pag file

C. Set Data File Cache to the size of .025 * data file

D. Reset sparse and dense dimensions to achieve a block size greater than 100KB

Answer: AB


Q19. What are five reasons to use Attributes over a Shared Members dimension?

A. To create crosstab reports

B. To describe a dense dimension

C. To describe a sparse dimension

D. To perform comparisons based on certain type of data

E. To perform calculations based on characteristics

F. To add dimensionality to the database without increasing database size

Answer: ACDEF


Q20. Given the following information, how many potential blocks?

A. 100

B. 70

C. 560

D. 350

E. 400

F. 50

Answer: F