We provide you 100% cash back promise. Without virtually any complicated procedures, you can claim your cash back if you fail the 1Z0-100 exam. Simply click the search about the home site or ask the particular Oracle 1Z0-100 study manual for assist. You can also contact each of our online buyer service if you get directly into trouble. We provide 24 hours on-line customer help.

2016 Dec 1Z0-100 exams

Q21. Examine the channel specification in the /etc/yum.repos.d/public-yum-016.repo file: # head -6 /etc/yum.repos.d/public-yum-016.repo 

[016_latest] 

Name=Oracle Linux $releasever Latest ($basearch) 

Baseurl=http://public-yum.oracle.com/repo/oracleLinux/OL6/latest/$basearch/ 

Gpgkey=http://public-yum.oracle.com/RPM-CPG-KEY-oracle-o16 

Gpgcheck=1 

Enabled=0 

What is the effect of the enabled=0 setting? 

A. This channel is disabled and cannot be used by YUM at all. 

B. This channel will not be used by YUM when searching for packages. 

C. By default, YUM will not use this channel but this can be overridden on the command line. 

D. This channel will not be used by YUM when it searches for packages, but YUM will check if updates exist for packages already installed from this channel. 

Answer:

Explanation: Disable YUM Repo (Repository) Disable YUM Repo Edit repo file on /etc/yum.repos.d/ as root and change enabled to 0 ## Change enabled=1 

## To enabled=0 


Q22. Examine the content of the mdstat pseudo file: 

# cat /proc/msstat 

personalities: [raid1] [raid0] [raid6] [raid5] [raid4] 

md0 : active raid1 md2[1] md1[0] 

207680blocks super 1.2 [2/2] [UU] 

md2 : activeraid0 sdg[1] sdf1[0] 

207872blocks super 1.2 512k chinks 

Md1 :active raid0sde1[1] sdd1[0] 

207872blocks super 1.2 512k chunks 

Unused devices: <none> 

Which two statements are true about the MD0 RAID set? 

A. MDO is a stripped mirror RAID set. 

B. MDO is a mirrored stripped RAID set. 

C. If MD1 fails, so will MDO. 

D. If MD2 fails, MDO too fails. 

E. If /dev/sdd1 and /dev/sdg1 fail, MDO fails. 

Answer: B,E 


Q23. Which three statements are true concerning the use of the grub menu in Oracle Linux? 

A. All changes made using the grub editor at boot time are saved by default to /boot/grub/grub, conf. 

B. Additional parameters may be passed to the selected kernel. 

C. The initrd directive may not be changed. 

D. Existing kernel parameters may be changed. 

E. Some of the GRUB command-line functions may be password protected. 

Answer: A,B,D 

Explanation: A: GRUB requires only the file name and drive partitions to load a kernel. 

You can configure this information by editing the /boot/grub/grub.conf file, by using the 

GRUB menu, or by entering it on the command line. 

Incorrect: 

not C: If you have set a GRUB password, you must press P and enter the valid password 

to be able to edit the titles or change kernel boot parameters. To edit any of the root, 

kernel, or initrd directives, press E. To edit the kernel directive only, press A. To use the 

GRUB command line, press C. 

If you press E, select the root, kernel, or initrd directive, and press E to edit it. 

Not E: Grub can be password protected, but not individual functions. 


Q24. Which three settings can be controlled by using the chage breemar command as the root user, to modify the parameters in the /etc/shadow file? 

A. The expiration date of the breemar account 

B. The number of days after the breemar account is locked, that it becomes expired 

C. The maximum number of days that must elapse between password changes by the user breemar before the password becomes invalid 

D. The number of days after the breemar account is locked, that it becomes unlocked 

E. The minimum number of days that must elapse between password changes by the user breemar 

F. The maximum number of failed login attempts on the breemar account before the account is locked 

Answer: A,C,E 

Explanation: A: chage -E, --expiredate EXPIRE_DATE 

Set the date or number of days since January 1, 1970 on which the 

user's account will no longer be accessible. 

CE: You need to use chage command to setup password aging. 

The chage command changes the number of days between password changes 

and the date of the last password change. This information is used by 

the system to determine when a user must change his/her password. 


Q25. Which two statements are true about the Unbreakable Linux Network (ULN)? 

A. It is freely available to all Oracle Linux customers. 

B. It contains additional packages not found on the installation media. 

C. It contains only binary RPM packages. 

D. It contains both source and binary RPM packages. 

E. It is the only location to download errata. 

F. All Unbreakable Linux subscribers are allowed to deploy a local YUM repository. 

Answer: B,D 

Explanation: B: ULN subscribers will find security updates and additional bugfixes for kernel and other packages. They will also be able to download useful extra packages not included in the original distribution. 

D: You can also select to download the source RPM in addition to the binary RPMs. 

Incorrect: 

not A: How do I obtain a login for Unbreakable Linux Network (ULN)? 

You may register for a ULN account via linux.oracle.com/register You will need the 

following: 

An Oracle.com Single Sign on account. If you don't have one already, the link above will 

guide you through the steps to create one 

A valid Oracle Linux support or Oracle VM support CSI (customer support identifier). You 

may purchase Oracle Linux or Oracle VM support online via the Oracle Linux Store or via 

your sales representative. 


Far out 1Z0-100 exam cram:

Q26. Which three compression programs can tar use to natively filter an archive? 

A. Zip 

B. Bzip2 

C. Gzip 

D. Xz 

E. Cpio 

Answer: B,C,D 


Q27. Which three tasks should be performed to configure a host to act as an SSH server? 

A. The openssh-server package must be installed. 

B. The sshd service must be started. 

C. The openssh package must be installed. 

D. The openssh-client package must not be installed. 

E. The ssh-agent must be running. 

Answer: A,B,C 

Explanation: https://access.redhat.com/site/documentation/en-US/Red_Hat_Enterprise_Linux/6/html/Deployment_Guide/s2-ssh-configuration-sshd.html 


Q28. Match the rpm options with their functions: 

–I a. replaces any older versions of package with the new package –Ub. upgrades packages, but only if an earlier version exists on your system –Fc. Uninstall the specified package –ed. installs a new package 

A. 1-d, 2-a, 3-b, 4-c 

B. 1-d, 2-b, 3-a, 4-c 

C. 1-a, 2-c, 3-b, 4-d 

D. 1-a, 2-b, 3-c, 4-d 

Answer:

Explanation: F | Freshen This will upgrade packages, but only ones for which an earlier : Which means 3 should be b 

Installs new package U upgrades or installs the package : Which means 2 should be a e removes 


Q29. The user smith, whose primary group is smith, wants to create a file in his home directory, which belongs to the group apps. 

Which two statements are correct? 

A. SGID should be set on smith's home directory to let smith create files that belong to a group that is not his primary group. 

B. The user smith can create a file that belongs to the apps group, only If his private group is the apps group as per /etc/group. 

C. The user smith can use the newgrp command to change the primary group to apps, only if smith is listed in /etc/group as a member of the apps group. 

D. The user smith can use the newgrp command to change the primary group to apps, but a password is required if smith is not listed in /etc/group as a member of the apps group. 

Answer: C,D 


Q30. Examine the routing table: 

Which three statements are true concerning the routing of IP packets? 

A. Traffic to 192.168.180.180 is routed via eth1. 

B. Traffic to 192.168.180.240 is routed via eth1. 

C. Traffic to 192.168.0.42 is routed via eth2. 

D. Traffic to 192.168.42.42 is routed via eth2. 

E. Traffic to 192.168.42.42 is routed via eth0. 

F. Traffic to 192.168.180.180 is routed via eth0. 

Answer: A,C,D