Our seasoned specialists compile your Oracle certification practice dumps based on the syllabus involving Oracle Oracle real exam which usually you will find each of the key items and goals. The Oracle 1Z0-064 exam questions along with answers are updated regularly in accordance with the Oracle certification genuine exam. You will find your Oracle practice demos quite beneficial, precise and accurate.

2016 Aug 1Z0-064 latest exam

Q21. You are administering a database that supports a mixed workload. The CURSOR_SHARING parameter is set to the default value. While analyzing the latest Automatic Workload Repository (AWR) report, you find a large number of cursor: pin S wait on X, cursor: pin X wait on S, and library cache mutex waits in the Top 10 foreground events section. Examine the Instance Efficiency Percentages section in the AWR report: 

Which three statements are true in this scenario? (Choose three.) 

A. Sessions are waiting for mutexes in share mode on cursors but other sessions are holding the mutexes in exclusive mode. 

B. The CPU is spending more time in finding cursors in the library cache. 

C. Cursors are not getting shared, resulting in a large number of hard parses. 

D. Sessions are waiting for mutexes in exclusive mode on cursors but other sessions are holding the mutexes in share mode. 

E. The buffers required by queries are not found in the buffer cache, thereby increasing expensive disk I/O. 

Answer: B,D,E 


Q22. You want to capture AWR data to monitor performance variation every Monday between 

9:00 AM and 12:00 PM for three months and automatically remove the older AWR data every fortnight. 

How would you achieve this? (Choose the best answer.) 

A. Create AWR baselines. 

B. Create SQL plan baselines. 

C. Create repeating baseline templates. 

D. Create database services and make sure that user connections use them to connect to the database instance. 

E. Create a single baseline template. 

Answer: D 


Q23. Examine the parameters set for a database instance: 

An application performs a large number of identical queries on small lookup tables very frequently. Users complain about the slow response time of queries on these tables. On investigation, you notice that buffers are getting aged out of the buffer cache. To mitigate the issue, you increase the value of the SGA_MAX_SIZE and SGA_TARGET parameters, but after some time, you notice the same issue again. 

Which two would you recommend as long-term solutions for this issue? (Choose two.) 

A. increasing the size of the database buffer cache 

B. configuring Automatic Memory Management 

C. configuring the KEEP buffer pool and altering tables to use the KEEP pool 

D. pinning the cursors of the queries in the library cache 

E. configuring the result cache for the instance 

Answer: A,B 


Q24. You execute this query twice in a session: 

Then you query V$SQL_SHARED_CURSOR for details about child cursors as shown. 

Which two statements are true? (Choose two.) 

A. No statistics were collected during the first execution of the query. 

B. A subsequent execution of the query in this session is likely to undergo a soft parse. 

C. The second execution of the query was hard parsed because the estimated cardinality was inaccurate. 

D. A subsequent execution of the query in this session will undergo a hard parse. 

E. The second execution of the query was hard parsed because extended statistics were collected after the first execution of the query. 

Answer: B,C 


Q25. Your database supports a DSS workload. In an application, a few complex queries that contain multiple functions and expressions are using materialized views. You notice that some queries are performing poorly because they are not benefiting from query rewrites. 

Which three actions would you take to improve the performance of queries? (Choose three.) 

A. Create an SQL Tuning Set (STS) and submit as input to the SQL Access Advisor to generate recommendations about query rewrite and fast refresh for materialized views. 

B. Use the DBMS_MVIEW.EXPLAIN_REWRITE procedure to analyze why a query failed to rewrite. 

C. Create an STS and submit as input to the SQL Performance Analyzer to get recommendations about improving the performance of queries. 

D. Use the DBMS_ADVISOR.TUNE_MVIEW procedure to get recommendations about rewriting materialized views. 

E. Use the DBMS_ADVISOR.QUICK_TUNE procedure to analyze queries based on the usage of query rewrite with materialized views. 

Answer: A,C,E 


certifyforall.com

Renovate 1Z0-064 training:

Q26. Your database supports an OLTP workload during the day and batch processing at night. You want to monitor performance metrics to detect any degradation of performance in both types of workloads over a time period of 30 days. 

Examine this list of possible steps: 

1. Create a fixed baseline. 

2. Create a baseline template. 

3. Create a new moving window baseline. 

4. Increase the retention period default value to 30 days. 

5. Increase the size of the existing moving window baseline to 30 days. 

6. Create warning and critical alerts for the relevant metrics. 

7. Enable adaptive thresholds to detect the workload patterns and specify a high-significance-level threshold type. 

8. Enable adaptive thresholds to detect the workload patterns and set different threshold values as a percentage of the maximum value. 

Which option represents the required steps in the correct order? (Choose the best answer.) 

A. 5, 7 

B. 2, 4, 3 

C. 3, 4, 8 

D. 4, 5, 7 

E. 5, 1, 6, 8 

Answer: E 


Q27. Users complain about increased response time for queries in your production database that supports an OLTP workload. On investigation, you notice a large number of db file scattered read, latch: cache buffers lru chain, and latch: cache buffers chains wait events: 

Identify three possible reasons for the increased response time. (Choose three.) 

A. too many sort operations being performed 

B. repeated simultaneous access to a block or small number of blocks 

C. the shared pool is inadequately sized 

D. queries not using indexes and performing full table scans 

E. queries repeatedly fetching blocks that are not in the database buffer cache 

F. cursors are closed explicitly after each execution 

Answer: B,D,E 


Q28. Which four objectives are achieved by using Resource Manager to manage multiple concurrent user sessions that are competing for resources? (Choose four.) 

A. distributing available CPU by allocating percentages of CPU time to different users and applications 

B. limiting the degree of parallelism of any operation performed by members of a group of users 

C. limiting queries based on resource consumption of runaway sessions or calls that consume more than a specified amount of CPU, physical I/O, logical I/O, or elapsed time D. limiting the number of concurrent sessions for a user 

E. limiting the number of user sessions allowed to be concurrently active within a group of users 

F. limiting the number of parallel executions that can be executed by a user 

Answer: A,B,C,E 


Q29. Which three methods can you use to create a pre-change SQL trial to capture performance data by using SQL Performance Analyzer? (Choose three.) 

A. executing SQL statements in an SQL Tuning Set (STS) on a test database by using database links to the production database. 

B. generating only execution plans on a test database without actually running SQL statements. 

C. generating an execution plan and statistics for selective SQL statements captured in an STS 

D. loading performance data and execution plans from an STS. 

E. generating both execution plans and statistics for each SQL statement in an STS by actually running the SQL statements on a test database. 

Answer: B,D,E 

Reference: https://docs.oracle.com/cd/E11882_01/server.112/e41481/spa_pre_change.htm#RATUG1 81 


Q30. Which two actions should you take to monitor the throughput generated by the modules of an application? (Choose two.) 

A. Use the Resource Manager. 

B. Enable SQL Trace at the session level. 

C. Create a service. 

D. Use a dedicated server configuration. 

E. Use the DBMS_APPLICATION_INFO package to define the current module and action so that they appear in V$SESSION. 

Answer: B,E