Exam Code: 1Z0-063 (Practice Exam Latest Test Questions VCE PDF)
Exam Name: Oracle Database 12c: Advanced Administration
Certification Provider: Oracle
Free Today! Guaranteed Training- Pass 1Z0-063 Exam.

2016 Jun 1Z0-063 Study Guide Questions:

Q21. Which three conditions must be met before you create a Virtual Private Catalog (VPC)? 

A. A base recovery catalog should exist. 

B. The owner of VPC cannot own recovery catalog. 

C. At least one target database should beregistered in the recovery catalog. 

D. The register database privilege should be granted to the virtual catalog owner. 

E. The recovery_catalog_owner role should be granted to the virtual catalog owner. 

Answer: C,D,E 

Reference:http://docs.oracle.com/cd/B28359_01/backup.111/b28273/rcmsynta013.htm 


Q22. A telecom company wishes to generate monthly bills to include details of customer calls, 

listed in order of time of call. 

Which table organization allows for generating the bills with minimum degree of row sorting? 

A. a hash cluster 

B. an index cluster 

C. a partitioned table 

D. a sorted hash cluster 

E. a heap table with a rowid column 

Answer: B 


Q23. In which situation can you use Flashback Database? 

A. whenundoing a shrink data file operation 

B. when retrieving a dropped tablespace 

C. when returning to a point in time before the restoration or re-creation of a control file 

D. when returning to a point in time before the most recent open resetlogs operation 

Answer: B 

Reference:http://docs.oracle.com/cd/B28359_01/backup.111/b28273/rcmsynta023.htm(pre requisites, thirdpara) 

http://docs.oracle.com/cd/B28359_01/backup.111/b28273/rcmsynta023.htm#RCMRF194 


certifyforall.com

Renovate 1z0-047 pdf free download:

Q24. Identify three scenarios in which RMAN will use backup sets to perform active database duplication. 

A. whenthe duplicate ... from active database command contains the section size clause 

B. when you perform active database duplication on a database with flashback disabled 

C. when you specify set encryption before the duplicate ... from active database command 

D. when the number of auxiliary channels allocated is equal to or greater than the number of target channels 

E. when you perform active database duplication on a database that has read-onlytablespaces 

Answer: A,C,D 

Reference:http://docs.oracle.com/database/121/BRADV/rcmdupdb.htm#BRADV298 


Q25. You want to migrate your Oracle 11g database as a pluggable database (PDB) in a multitenant container database (CDB). 

The following are the possible steps to accomplish this task: 

1. 

Place all the user-defined tablespace in read-only mode on the source database. 

2. 

Upgrade the source database to a 12c version. 

3. 

Create a new PDB in the target container database. 

4. 

Perform a full transportable export on the source database withthe VERSION parameter set to 12 using the expdp utility. 

5. 

Copy the associated data files and export the dump file to the desired location in the target database. 

6. 

Invoke the Data Pump import utility on the new PDB database as a user with the DATAPUMP_IMP_FULL_DATABASE role and specify the full transportable import options. 

7. 

Synchronize the PDB on the target container database by using the DBMS_PDS.SYNC_ODB function. 

Identify the correct order of the required steps. 

A. 2, 1, 3, 4, 5, 6 

B. 1, 3, 4, 5, 6, 7 

C. 1, 4, 3, 5, 6, 7 

D. 2, 1, 3, 4, 5, 6, 7 

E. 1, 5, 6, 4, 3, 2 

Answer: C 


Q26. Which three statements correctly describe the relationship amongst jobs, programs, and schedules within the Oracle Job Scheduler? 

A. A job is specified as part of a program definition. 

B. A program can be used in the definition of multiple jobs. 

C. A program and job can be specified as part of a schedule definition. 

D. A program and schedule can be specified as part of a job definition. 

E. A program and window can be specified as part of a job definition. 

Answer: B,C,D 

Reference:http://docs.oracle.com/database/121/ADMIN/schedover.htm#ADMIN13371 


1Z0-063  exam topics

Refined 1z0-047 questions:

Q27. You want to capture column group usage and gather extended statistics for better cardinality estimates for the customers table in the SH schema. 

Examine the following steps: 

1. Issue the SELECTDBMS_STATS. CREATE_EXTENDED_STATS(‘SH’, 'CUSTOMERS')from dual statement. 

2.Execute the dbms_stats.seed_col_usage (null,‘SH’,500) procedure. 3.Execute the required queries on the customers table. 

4.Issue the select dbms_stats.reportwcol_usage(‘SH’, 'customers') from dual statement. 

Identify the correct sequence of steps. 

A. 3, 2, 1, 4 

B. 2, 3, 4, 1 

C. 4, 1, 3, 2 

D. 3, 2, 4, 1 

Answer: B 

Explanation: Step 1 (2). Seed column usage Oracle must observe a representative workload, in order to determine the appropriate column groups. Using the new procedure DBMS_STATS.SEED_COL_USAGE, you tell Oracle how long it should observe the workload. Step 2: (3)You don't need to execute all of the queries in your work during this window. You can simply run explain plan for some of your longer running queries to ensure column group information is recorded for these queries. Step 3. (1) Create the column groups Atthis point you can get Oracle to automatically create the column groups for each of the tables based on the usage information captured during the monitoring window. You simply have to call the DBMS_STATS.CREATE_EXTENDED_STATS function for each table.This function requires just two arguments, the schema name and the table name. From then on, statistics will be maintained for each column group whenever statistics are gathered on the table. 

Note: 

DBMS_STATS.REPORT_COL_USAGE reports column usage informationand records all 

the SQL operations the database has processed for a given object. 

The Oracle SQL optimizer has always been ignorant of the implied relationships between 

data columns within the same table. While the optimizer has traditionally analyzedthe 

distribution of values within a column, he does not collect value-based relationships 

between columns. 

Creating extended statistics 

Here are the steps to create extended statistics for related table columns 

withdbms_stats.created_extended_stats: 

1 -The first step is to create column histograms for the related columns. 

2 – Next, we run dbms_stats.create_extended_stats to relate the columns together. Unlike a traditional procedure that is invoked via an execute (“exec”) statement, Oracle extended statistics are created via a select statement. 


Q28. Examine the following steps of privilege analysis for checking and revoking excessive, unused privileges granted to users: 

1. 

Create a policy to capture the privileges used by a user for privilege analysis. 

2. 

Generate a report with the data captured for a specified privilege capture. 

3.Start analyzing the data captured by the policy. 

4.Revoke the unused privileges. 

5. 

Compare the used and unused privileges' lists. 

6. 

Stop analyzing the data. 

Identify the correct sequence of steps. 

A. 1, 3, 5, 6, 2, 4 

B. 1, 3, 6, 2, 5, 4 

C. 1, 3, 2, 5, 6, 4 

D. 1, 3, 5, 2, 6, 4 

Answer: B 

Explanation: 1. Create a policy to capture the privilege used by a user for privilege analysis. 

3. Start analyzing the data captured by the policy. 

6. Stop analyzing the data. 

2. Generate a report with the data captured for a specified privilege capture. 

5. Compare the used and unused privileges’ lists. 

4. Revoke the unused privileges. 


Q29. You wish to enable an audit policy for all database users, except sys, system, and scott. You issue the following statements: 

SQL> AUDIT POLICY ORA_DATABASE_PARAMETER EXCEPT SYS; 

SQL> AUDIT POLICY ORA_DATABASE_PARAMETER EXCEPT SYSTEM; 

SQL> AUDIT POLICY ORA_DATABASE_PARAMETER EXCEPT SCOTT; 

For which database users is the audit policy now active? 

A. all users exceptsys 

B. all users except scott 

C. all users except sys and scott 

D. all users except sys, system, and scott 

Answer: B 


Q30. Examine the steps/operations performed during the RMAN backup operation by using Oracle Secure Backup (OSB): 

1.Start the RMAN client by using the RMAN target / command. 

2.Start the RMANclient by using the OSB user. 

3.RMAN creates the backup pieces. 

4.Run the RMAN backup command with the sbt channels. 

5.OSB creates a backup job and assigns a unique identifier. 

6.OSB creates a backup job request through the OSB sbt library. 

7.OSB stores metadata about RMAN backup pieces in the OSB catalog. 

8.OSB starts the backup operation. 

9. OSB updates the RMAN catalog. 

Identify the required steps/operations performed in correct order. 

A. 1, 4, 6, 5, 8, 3, 9 

B. 1, 6, 4, 5, 8, 3, 9 

C. 2, 4, 6, 5, 8, 3, 7 

D. 2, 4, 5, 8, 3, 7, 9 

Answer: C