Exam Code: 1Z0-063 (Practice Exam Latest Test Questions VCE PDF)
Exam Name: Oracle Database 12c: Advanced Administration
Certification Provider: Oracle
Free Today! Guaranteed Training- Pass 1Z0-063 Exam.

2016 Jun 1Z0-063 Study Guide Questions:

Q81. Your database supports an online transaction processing (OLTP) workload in which one of the applications creates a temporary table for a session and performs transactions on it. This consumes a lot of undo tablespace and is affecting undo retention. 

Which two actions would you take to solve this problem? 

A. Enable temporary undo for the database. 

B. Enable undo retention guarantee. 

C. Increase the size of the redo log buffer. 

D. Enable Automatic Memory Management (AMM). 

E. Increase the size of the temporary tablespace. 

Answer: D,E 


Q82. Which two statements are true about Resource Manager plans for individual pluggable databases (PDB plans) in a multitenant container database (CDB)? 

A. If no PDB plan is enabled for a pluggable database, then all sessions for that PDB are treated to an equal degree of the resource share of that PDB. 

B. In a PDB plan, subplans may be used with up to eight consumer groups. 

C. If a PDB plan is enabled for a pluggable database, then resources are allocated to consumer groups across all PDBs in the CDB. 

D. If no PDB plan is enabled for a pluggable database, then the PDB share in the CDB plan is dynamically calculated. 

E. If a PDB plan is enabled for a pluggable database, then resources are allocated to consumer groups based on the shares provided to the PDB in the CDB plan and the shares provided to the consumer groups in the PDB plan. 

Answer: A,E 

Explanation: A: Setting a PDB resource plan is optional. If not specified, all sessions within the PDB are treated equally. In a non-CDB database, workloads within a database are managed with resource plans. In a PDB, workloads are also managed with resource plans,also called PDB resource plans. The functionality is similar except for the following differences: Non-CDB Database Multi-level resource plans Up to 32 consumer groups Subplans PDB Database Single-level resource plans only Up to 8 consumer groups (Not B) No subplans 


Q83. Examine the command used to perform an incrementallevel-0 backup: 

RMAN>BACKUPINCREMENTALLEVEL0DATABASE; 

To enable block change tracking, after the incremental level 0 backup, you issue the 

command: 

SQL>ALTERDATABASEENABLEBLOCKCHANGETRACKINGUSING 

FILE'/mydir/rman_change_track.f' 

To perform an incremental level-1 cumulative backup, you issue the command: 

RMAN>BACKUPINCREMENTALLEVEL1CUMULATIVEDATABASE; 

Which two statements are true in the preceding situation? 

A. The block change tracking data is used only from the next incremental backup. 

B. The incremental level 1 backup fails because a block change tracking file Is created after the level 0 backup. 

C. The incremental level 1 backup does not use change tracking data for accomplishing the backup. 

D. The block change tracking file scans all blocks and creates a bitmap for the blocks backed up in the level 0 backup. 

E. The block change tracking data is used for the next incremental level 1 backup only after the next level 0 backup. 

Answer: C,E 


certifyforall.com

Renewal 1Z0-063 real exam:

Q84. You are administering a multitenant container database (CDB) cdb1 that has multiple pluggable databases (PDBs). As the sys user on cdb$root, you execute the commands: 

SQL> CREATE USER C##ADMIN IDENTIFIED BY orc1123; 

SQL> GRANT CREATE SESSION to C##ADMIN CONTAINER=ALL; 

SQL> GRANT CREATE USER TO C##ADMIN CONTAINER=ALL; 

Which two statements are true about the c##admin user that is created in all PDBs? 

A. It can create only local users in all the PDBs. 

B. It has a common schema for all the PDBs. 

C. It can create common users only when it is logged in to the CDB. 

D. It can create only local users in the CDB. 

E. It can be granted only common roles in the PDBs. 

Answer: A,B 


Q85. user_data is a nonencryptedtablespace containing tables with data. 

You must encrypt ail data in this tablespace. 

Which three methods can do this? 

A. Use Data Pump. 

B. Use ALTERTABLE. . .MOVE 

C. Use CREATE TABLE AS SELECT 

D. Use alter tablespace to encrypt the tablespace after enabling row movement on all its 

E. Use altertablespace to encrypt thetablespace. 

Answer: A,B,C 


Q86. Examine the output: SQL > ARCHIVE LOGLIST Database log modeArchive Mode 

Automatic archivalEnabled Archive DestinationUSE_DB_RECOVERY_FILE_DEST 

Oldest online log sequence376 

Next log sequence to archive378 

Current log sequence378 

Which three types of files are automatically placed in the fast recovery area? 

A. Flashback data archives (FDA) 

B. Archived redo log files 

C. Control file autobackups 

D. Server parameter file (SPFILE) 

E. Recovery Manager (RMAN) backup pieces 

Answer: B,C,E 

Reference:http://docs.oracle.com/cd/E11882_01/backup.112/e10642/glossary.htm#BRADV 526 


1Z0-063  free download

Free 1Z0-063 rapidshare:

Q87. You want to reduce fragmentation and reclaim unused space for the sales table but not its 

dependent objects. During this operation, you want toensure the following: 

i.Long-running queries are not affected. 

ii.No extra space is used. 

iii.Data manipulation language (DML) operations on the table succeed at all times 

throughout theprocess. 

iv.Unused space is reclaimed both above and below the high water mark. 

Which alter TABLE option would you recommend? 

A. DEALLOCATE UNUSED 

B. SHRINK SPACE CASCADE 

C. SHRINK SPACE COMPACT 

D. ROW STORE COMPRESS BASIC 

Answer: A 


Q88. Examine the RMAN command: 

RMAN> CONFIGURE ENCRYPTION FOR DATABASE ON; 

RMAN> BACKUP DATABASE PLUS ARCHIVELOG; 

Which prerequisitemust be met before accomplishing the backup? 

A. The password for the encryption must be set up. 

B. Oracle wallet for the encryption must be set up. 

C. All the tablespaces in the database must be encrypted. 

D. Oracle Database Vault must be enabled. 

Answer: B 

Reference:configuration encryption will use by Transparent encryption, For transparent encryption, you will need to create a wallet, and it must be open. 

Transparent encryption will then occur automatically after you have issued the CONFIGURE ENCRYPTION FOR DATABASE ON or CONFIGURE ENCRYPTION FOR TABLESPACE ON command. 

http://docs.oracle.com/cd/E25054_01/backup.1111/e10642/rcmbckad.htm#CEGEJABH 

QUESTIONNO: 15 

A database is running in archivelog mode. The database contains locally managed tablespaces. Examine the RMAN command: 

RMAN> BACKUP 

AS COMPRESSED BACKUPSET 

SECTION SIZE 1024M 

DATABASE; 

Which statement is true about the execution of the command? 

A.The backup succeeds only if all the tablespaces are locally managed. 

B.The backup succeeds only if the RMAN default device for backup is set to disk. 

C.The backup fails because you cannot specify section size for a compressed backup. 

D.The backup succeeds and only the used blocks are backed up with a maximum backup 

piece size of 1024 MB. 

Answer: D 


Q89. Which statement is true aboutthe loss or damage of a temp file that belongs to the temporary tablespace of a pluggable database (PDB)? 

A. The PDB is closed and the temp file is re-created automatically when the PDB is opened. 

B. The PDB is closed and requires media recovery at the PDBlevel. 

C. The PDB does not close and the temp file is re-created automatically whenever the container database (CDB) is opened. 

D. The PDB does not close and starts by using the default temporary tablespace defined 

for the CD 

Answer: A 


Q90. You want to consolidate databases for the CRM, ERP, and SCM applications by migrating them to pluggable databases (PDBs). 

You have already created a test system to support the consolidation of databases in a multitenant container database (CDB) that has multiple PDBs. 

What is the easiest way to perform capacity planning for consolidation? 

A. capturing the most resource-intensive SQL statements in a SQL Tuning Set on the production system and using the SQL Performance Analyzer on the test system 

B. capturing the workload on the production system and replaying the workload for one PDB at a time on the test system 

C. capturing the workload on the production systemand using Consolidated Database Replay to replay the workload of all production systems simultaneously for all PDBs 

D. capturing the most resource-intensive SQL statements in a SQL Tuning Set on the production system and using the SQL Tuning Advisor on thetest system 

Answer: D