Exam Code: 1Z0-063 (Practice Exam Latest Test Questions VCE PDF)
Exam Name: Oracle Database 12c: Advanced Administration
Certification Provider: Oracle
Free Today! Guaranteed Training- Pass 1Z0-063 Exam.

2016 May 1Z0-063 Study Guide Questions:

Q111. You are administering a multitenant container database (CDB) cdb1 that is running in 

archivelog mode and contains pluggable databases (PDBs), pdb_i and pdb_2. 

While opening pdb_1, you get an error: 

SQL> alter pluggable database pdb_1 open; 

ORA-011S7:cannotidentify/lockdatafile11-seeDBWRtracefile 

ORA-01110:data file 11:'/u01/app/oracle/oradata/cdb1/pcb_1/example01.dbf' 

To repair the failure, you open an RMAN session for the target database CDBSROOT. You 

execute the following as the first command: 

RMAN>REPAIRFAILURE; 

Which statement describes the consequence of the command? 

A. The command performs the recovery and closes the failure. 

B. The command produces an error because RMAN is not connected to the target database pdb_1. 

C. The command produces an errorbecause the advise failure command was not executed before the REPAIRFAILUER command. 

D. The command executes successfully, performs recovery, and opens PDB_1. 

Answer: D 


Q112. You have installed two 64G flash devices to support the Database Smart Flash Cache feature on your database server that is running on Oracle Linux. 

You have set the db_smart_flash_file parameter: 

DB_FLASH_CACHE_FILE= ‘ /dev/f lash_device_1‘,‘ /dev/f lash_device_2‘ 

How should the D3_flash_cache_size be configured to use both devices? 

A. Set DB_FLASH_CACHE_SIZE=64G. 

B. Set D3_FLASH_CACHE_SIZE=64G, 64G. 

C. Set D3_FLASK_CACKE_SI2E=i28G. 

D. db_flash_cache_SI2E is automatically configuredby the instance at startup. 

Answer: B 

Explanation: * Smart Flash Cache concept is not new in Oracle 12C - DB Smart Flash 

Cache in Oracle 11g. 

In this release Oracle has made changes related to both initialization parameters used by 

DB Smart Flash cache. Now you can define many files|devices and its sizes for “Database 

Smart Flash Cache” area. In previous releases only one file|device could be defined. 

DB_FLASH_CACHE_FILE = /dev/sda, /dev/sdb, /dev/sdc 

DB_FLASH_CACHE_SIZE = 32G, 32G, 64G 

So above settings defines 3 devices which will be in use by “DB Smart Flash Cache” 

/dev/sda – size 32G 

/dev/sdb – size 32G 

/dev/sdc – size 64G 

New view V$FLASHFILESTAT – it’s used to determine the cumulative latency and read 

counts of each file|device and compute the average latency 


certifyforall.com

Update 1Z0-063 free practice test:

Q113. Identify three reasons for using a recovery catalog with Recovery Manager (RMAN). 

A. to store backup information of multiple databases in one place 

B. to restrict the amount of space that is used by backups 

C. to maintain a backup for an indefinite period of time by using the KEEP FOREVER clause 

D. to store RMAN scripts that are available to any RMAN client that can connect to target databasesregistered in the recovery catalog 

E. to automatically delete obsolete backups after a specified period of time 

Answer: A,C,D 


Q114. Which three RMAN persistent settings can be set for a database? 

A. backup retention policy 

B. default backup device type 

C. default section size for backups 

D. default destinations for backups 

E. multiple backup device types for a single backup 

Answer: A,B,D 

Reference:http://docs.oracle.com/cd/B19306_01/backup.102/b14192/setup004.htm#i10197 39 


1Z0-063  exam fees

High value 1Z0-063 :

Q115. The following parameters are set for your Oracle 12c database instance: 

OPTIMIZER_CAPTURE_SQL_PLAN_BASELINES=FALSE OPTIMIZER_USE_SQL_PLAN_BASELINES=TRUE 

You want to manage the SQL plan evolution task manually. Examine the following steps: 

1.Setthe evolve task parameters. 

2.Create the evolve task by using the DBMS_SPM.CREATE_EVOVLE_TASK function. 

3.Implement the recommendations in the task by using the 

DBMS_SPM.IMPLEMENT_EVOLVE_TASK function. 

4.Execute the evolve task by using the DBMS_SPM.EXECUTE_EVOLVE_TASK function. 

5.Report the task outcome by using the DBMS_SPM.REPORT_EVOLVE_TASK function. 

Identify the correct sequence of steps. 

A. 2, 4, 5 

B. 2, 1, 4, 3, 5 

C. 1, 2, 3, 4, 5 

D. 1, 2, 4, 5 

Answer: B 


Q116. Examine the commands executed in the root container of your multitenant container database (CDB) that has multiple pluggable databases (PDBs): 

SQL> CREATE USER c##a_admin IDENTIFIED BY orcl123; 

SQL> CREATE ROLE c##role1 CONTAINER=ALL; 

SQL> GRANT CREATE VIEW TO C##roleI CONTAINER=ALL; 

SQL> GRANT c##role1 TO c##a_admin CONTAINER=ALL; 

SQL> REVOKE c##role1 FROM c##a_admin; 

What is the result of the revoke command? 

A. It executes successfully and the c##role1role is revoked from the c##a_admin user only in the root container. 

B. It fails and reports an error because the container=all clause is not used. 

C. It executes successfully and the c##rocl1 role is revoked from the c##a_admin user in the root database andall the PDBs. 

D. It fails and reports an error because the comtainer=current clause is not used. 

Answer: C 


Q117. Examine the commands executed in CDBS ROOT of your multitenant container database (CDB) that has multiple pluggable databases (PDB): 

SQL> CREATE ROLE c ##role1 CONTAINER-ALL; 

SQL> GRANT CREATE SESSION, CREATE TABLE TO c##role1 CONTAINER'ALL; 

SQL>CREATE USER c##adnin IDENTIFIED BY orcl123; 

SQL>GRANT c##role1 TO c##admin CONTAINER=ALL; 

SQL> GRANT SELECT ON DBA_USERS to c##rola1 CONTAINER*ALL; 

Which statement is true about granting the select privilege on the DBA_users view to the c##ROLE1role? 

A. The command fails and gives an error because object privileges cannot be granted to a common user. 

B. The command fails because container is not set to current. 

C. The command succeeds and the common user cmadnxn can create a session and query the D3A_users view incdbssoo? and all the PDBs. 

D. The command succeeds and the common user ct (admin can create a session in cdbSroot and all the PDBs, but can only query the dba_users view in ct3S?cdt. 

E. The command succeeds and the common user c#(admin can create a session and query the D3A users view only in cdbsrooi. 

Answer: C 


Q118. Examinethe commands: 

SQL> ALTER SESSION SET RECYCLBIN = ON; 

Session altered. 

SQL> DROP TABLE emp; --(First EMP table) 

Total dropped. 

SQL> CREATE TABLE emp (id NUMBER CONSTRAINT emp_id_idx PRIMARY KEY, name VARCHAR2 (15), salary NUMBER(7,2) ); 

Table created. 

You then execute multiple INSERT statements to insert rows into EMP table and drop the table again: SQL> DROP TABLE emp; -- (Second EMP table) 

Table dropped. 

SQL> FLASHBACK TABLE emp TO BEFORE DROP; 

Which statement is true about the FLASHBACK command? 

A. It recovers the structure, data, and indexes of the first emp table. 

B. It recovers only the structure of the second emp table. 

C. It returns an error because two tables with the same name exist in the recycle bin. 

D. It recovers the structure, data, and indexes of the second emp table. 

Answer: A