Cause all that matters here is passing the Oracle 1Z0-062 exam. Cause all that you need is a high score of 1Z0-062 Oracle Database 12c: Installation and Administration exam. The only one thing you need to do is downloading Exambible 1Z0-062 exam study guides now. We will not let you down with our money-back guarantee.

2017 Feb 1z0-062 pdf:

Q81. Which action takes place when a file checkpoint occurs? 

A. The checkpoint position is advanced in the checkpoint queue. 

B. All buffers for a checkpointed file that were modified before a specific SCN are written to disk by DBWn and the SCN is stored in the control file. 

C. The Database Writer process (DBWn) writes all dirty buffers in the buffer cache to data files. 

D. The Log Writer process (LGWR) writes all redo entries in the log buffer to online redo log files. 

Answer:


Q82. A database is stored in an Automatic Storage Management (ASM) disk group, disk group, DGROUP1 with SQL: 

There is enough free space in the disk group for mirroring to be done. 

What happens if the CONTROLLER1 failure group becomes unavailable due to error of for maintenance? 

A. Transactions and queries accessing database objects contained in any tablespace stored in DGROUP1 will fall. 

B. Mirroring of allocation units will be done to ASM disks in the CONTROLLER2 failure group until the CONTROLLER1 for failure group is brought back online. 

C. The data in the CONTROLLER1 failure group is copied to the controller2 failure group and rebalancing is initiated. 

D. ASM does not mirror any data until the controller failure group is brought back online, and newly allocated primary allocation units (AU) are stored in the controller2 failure group, without mirroring. 

E. Transactions accessing database objects contained in any tablespace stored in DGROUP1 will fail but queries will succeed. 

Answer:

Explanation: CREATE DISKGROUP NORMAL REDUNDANCY 

* For Oracle ASM to mirror files, specify the redundancy level as NORMAL REDUNDANCY (2-way mirroring by default for most file types) or HIGH REDUNDANCY (3-way mirroring for all files). 


Q83. Which two statements are true about the logical storage structure of an Oracle database? 

A. An extent contains data blocks that are always physically contiguous on disk. 

B. An extent can span multiple segments, 

C. Each data block always corresponds to one operating system block. 

D. It is possible to have tablespaces of different block sizes. 

E. A data block is the smallest unit of I/O in data files. 

Answer: B,D 

Reference: http://docs.oracle.com/cd/E11882_01/server.112/e40540/logical.htm#CNCPT250 


Q84. Which two statements are true concerning the Resource Manager plans for individual pluggable databases (PDB plans) in a multitenant container database (CDB)? 

A. If no PDB plan is enabled for a pluggable database, then all sessions for that PDB are treated to an equal degree of the resource share of that PDB. 

B. In a PDB plan, subplans may be used with up to eight consumer groups. 

C. If a PDB plan is enabled for a pluggable database, then resources are allocated to consumer groups across all PDBs in the CDB. 

D. If no PDB plan is enabled for a pluggable database, then the PDB share in the CDB plan is dynamically calculated. 

E. If a PDB plan is enabled for a pluggable database, then resources are allocated to consumer groups based on the shares provided to the PDB in the CDB plan and the shares provided to the consumer groups in the PDB plan. 

Answer: A,E 

Explanation: A: Setting a PDB resource plan is optional. If not specified, all sessions 

within the PDB are treated equally. 

* In a non-CDB database, workloads within a database are managed with resource plans. 

In a PDB, workloads are also managed with resource plans, also called PDB resource plans. The functionality is similar except for the following differences: / Non-CDB Database Multi-level resource plans Up to 32 consumer groups Subplans / PDB Database Single-level resource plans only Up to 8 consumer groups (not B) No subplans 


Q85. Which two statements are true? 

A. A role cannot be assigned external authentication. 

B. A role can be granted to other roles. 

C. A role can contain both system and object privileges. 

D. The predefined resource role includes the unlimited_tablespace privilege. 

E. All roles are owned by the sys user. 

F. The predefined connect role is always automatically granted to all new users at the time of their creation. 

Answer: B,C 

Reference: http://docs.oracle.com/cd/E11882_01/network.112/e36292/authorization.htm#DBSEG9987 

8 (the functionality of roles) 


Most up-to-date 1z0-062 questions:

Q86. Which two are true concerning a multitenant container database with three pluggable database? 

A. All administration tasks must be done to a specific pluggable database. 

B. The pluggable databases increase patching time. 

C. The pluggable databases reduce administration effort. 

D. The pluggable databases are patched together. 

E. Pluggable databases are only used for database consolidation. 

Answer: C,E 

Explanation: The benefits of Oracle Multitenant are brought by implementing a pure deployment choice. The following list calls out the most compelling examples. 

* High consolidation density. (E) The many pluggable databases in a single multitenant container database share its memory and background processes, letting you operate many more pluggable databases on a particular platform than you can single databases that use the old architecture. This is the same benefit that schema-based consolidation brings. 

* Rapid provisioning and cloning using SQL. 

* New paradigms for rapid patching and upgrades. (D, not B) The investment of time and effort to patch one multitenant container database results in patching all of its many pluggable databases. To patch a single pluggable database, you simply unplug/plug to a multitenant container database at a different Oracle Database software version. 

* (C, not A) Manage many databases as one. By consolidating existing databases as pluggable databases, administrators can manage many databases as one. For example, tasks like backup and disaster recovery are performed at the multitenant container database level. 

* Dynamic between pluggable database resource management. In Oracle Database 12c, Resource Manager is extended with specific functionality to control the competition for resources between the pluggable databases within a multitenant container database. Note: 

* Oracle Multitenant is a new option for Oracle Database 12c Enterprise Edition that helps customers reduce IT costs by simplifying consolidation, provisioning, upgrades, and more. It is supported by a new architecture that allows a multitenant container database to hold many pluggable databases. And it fully complements other options, including Oracle Real Application Clusters and Oracle Active Data Guard. An existing database can be simply adopted, with no change, as a pluggable database; and no changes are needed in the other tiers of the application. 

Reference: 12c Oracle Multitenant 


Q87. A redaction policy was added to the SAL column of the SCOTT.EMP table:

 

All users have their default set of system privileges. 

For which three situations will data not be redacted? 

A. SYS sessions, regardless of the roles that are set in the session 

B. SYSTEM sessions, regardless of the roles that are set in the session 

C. SCOTT sessions, only if the MGR role is set in the session 

D. SCOTT sessions, only if the MGR role is granted to SCOTT 

E. SCOTT sessions, because he is the owner of the table 

F. SYSTEM session, only if the MGR role is set in the session 

Answer: A,D,F 

Explanation: 

* SYS_CONTEXT This is a twist on the SYS_CONTEXT function as it does not use USERENV. With this usage SYS_CONTEXT queries the list of the user's current default roles and returns TRUE if the role is granted. 

Example: 

SYS_CONTEXT('SYS_SESSION_ROLES', 'SUPERVISOR') 

conn scott/tiger@pdborcl 

SELECT sys_context('SYS_SESSION_ROLES', 'RESOURCE') 

FROM dual; 

SYS_CONTEXT('SYS_SESSION_ROLES','SUPERVISOR') 

FALSE 

conn sys@pdborcl as sysdba 

GRANT resource TO scott; 

conn scott/tiger@pdborcl SELECT sys_context('SYS_SESSION_ROLES', 'RESOURCE') FROM dual; SYS_CONTEXT('SYS_SESSION_ROLES','SUPERVISOR') TRUE 


Q88. Which two statements are true about the RMAN validate database command? 

A. It checks the database for intrablock corruptions. 

B. It can detect corrupt pfiles. 

C. It can detect corrupt spfiles. 

D. It checks the database for interblock corruptions. 

E. It can detect corrupt block change tracking files. 

Answer: A,C 

Explanation: 

Block corruptions can be divided Into Interblock corruption and intrablock corruption. In intrablock corruption. th. corruption occurs within the block itself and can be either physical or logical corruption. In interblock corruption, the corruption occurs between blocks and can only be logical corruption. (key word) * The VALIDATE command checks for intrablock corruptions only. Only DBVERIFY and the ANALYZE statement detect Interblock corruption. VALIDATE Command Output ..> List of Control File and SPFILE. 

File TYPE >.. SPFILE or Control File. 

Status >.. OK if no corruption, or FAILED If block corruption is found. 

Blocks Failing ... The number of blocks that fail the corruption check. These 

blocks are newly corrupt. 

Blocks Examined ... Total number of blocks in the file. 

Oracle' Database Backup and Recovery User's Guide 

12c Release 1 (12.1) - 16 Validating Database Files and Backups 


Q89. Identify three valid options for adding a pluggable database (PDB) to an existing multitenant container database (CDB). 

A. Use the CREATE PLUGGABLE DATABASE statement to create a PDB using the files from the SEED. 

B. Use the CREATE DATABASE . . . ENABLE PLUGGABLE DATABASE statement to provision a PDB by copying file from the SEED. 

C. Use the DBMS_PDB package to clone an existing PDB. 

D. Use the DBMS_PDB package to plug an Oracle 12c non-CDB database into an existing CDB. 

E. Use the DBMS_PDB package to plug an Oracle 11 g Release 2 (11.2.0.3.0) non-CDB database into an existing CDB. 

Answer: A,C,D 

Explanation: Use the CREATE PLUGGABLE DATABASE statement to create a pluggable database (PDB). 

This statement enables you to perform the following tasks: 

* (A) Create a PDB by using the seed as a template 

Use the create_pdb_from_seed clause to create a PDB by using the seed in the multitenant container database (CDB) as a template. The files associated with the seed are copied to a new location and the copied files are then associated with the new PDB. 

* (C) Create a PDB by cloning an existing PDB 

Use the create_pdb_clone clause to create a PDB by copying an existing PDB (the source PDB) and then plugging the copy into the CDB. The files associated with the source PDB are copied to a new location and the copied files are associated with the new PDB. This operation is called cloning a PDB. 

The source PDB can be plugged in or unplugged. If plugged in, then the source PDB can be in the same CDB or in a remote CDB. If the source PDB is in a remote CDB, then a database link is used to connect to the remote CDB and copy the files. 

* Create a PDB by plugging an unplugged PDB or a non-CDB into a CDB 

Use the create_pdb_from_xml clause to plug an unplugged PDB or a non-CDB into a CDB, using an XML metadata file. 


Q90. Which two statements are true about standard database auditing? (Choose two.) 

A. DDL statements can be audited. 

B. Statements that refer to standalone procedure can be audited. 

C. Operations by the users logged on as SYSDBA cannot be audited. 

D. Only one audit record is ever created for a session per audited statement even though it is executed more than once. 

Answer: A,B