It is more faster and easier to pass the Oracle 1Z0-062 exam by using Precise Oracle Oracle Database 12c: Installation and Administration questuins and answers. Immediate access to the Up to the immediate present 1Z0-062 Exam and find the same core area 1Z0-062 questions with professionally verified answers, then PASS your exam with a high score now.

2017 Feb 1z0-062 pdf:

Q11. After implementing full Oracle Data Redaction, you change the default value for the NUMBER data type as follows: 

After changing the value, you notice that FULL redaction continues to redact numeric data with zero. 

What must you do to activate the new default value for numeric full redaction? 

A. Re-enable redaction policies that use FULL data redaction. 

B. Re-create redaction policies that use FULL data redaction. 

C. Re-connect the sessions that access objects with redaction policies defined on them. 

D. Flush the shared pool. 

E. Restart the database instance. 

Answer:

Explanation: About Altering the Default Full Data Redaction Value You can alter the default displayed values for full Data Redaction polices. By default, 0 is the redacted value when Oracle Database performs full redaction (DBMS_REDACT.FULL) on a column of the NUMBER data type. If you want to change it to another value (for example, 7), then you can run the DBMS_REDACT.UPDATE_FULL_REDACTION_VALUES procedure to modify this value. The modification applies to all of the Data Redaction policies in the current database instance. After you modify a value, you must restart the database for it to take effect. 

Note: 

* The DBMS_REDACT package provides an interface to Oracle Data Redaction, which enables you to mask (redact) data that is returned from queries issued by low-privileged users or an application. 

* UPDATE_FULL_REDACTION_VALUES Procedure 

This procedure modifies the default displayed values for a Data Redaction policy for full redaction. 

* After you create the Data Redaction policy, it is automatically enabled and ready to redact data. 

* Oracle Data Redaction enables you to mask (redact) data that is returned from queries issued by low-privileged users or applications. You can redact column data by using one of the following methods: 

/ Full redaction. / Partial redaction. / Regular expressions. / Random redaction. / No redaction. 

Reference: Oracle Database Advanced Security Guide 12c, About Altering the Default Full Data Redaction Value 


Q12. Which three features work together, to allow a SQL statement to have different cursors for the same statement based on different selectivity ranges? 

A. Bind Variable Peeking 

B. SQL Plan Baselines 

C. Adaptive Cursor Sharing 

D. Bind variable used in a SQL statement 

E. Literals in a SQL statement 

Answer: A,C,E 

Explanation: * In bind variable peeking (also known as bind peeking), the optimizer looks at the value in a bind variable when the database performs a hard parse of a statement. 

When a query uses literals, the optimizer can use the literal values to find the best plan. However, when a query uses bind variables, the optimizer must select the best plan without the presence of literals in the SQL text. This task can be extremely difficult. By peeking at bind values the optimizer can determine the selectivity of a WHERE clause condition as if literals had been used, thereby improving the plan. 

C: Oracle 11g/12g uses Adaptive Cursor Sharing to solve this problem by allowing the server to compare the effectiveness of execution plans between executions with different bind variable values. If it notices suboptimal plans, it allows certain bind variable values, or ranges of values, to use alternate execution plans for the same statement. This functionality requires no additional configuration. 


Q13. Your multitenant container database, CDB1, is running in ARCHIVELOG mode and has two pluggable databases, HR_PDB and ACCOUNTS_PDB. An RMAN backup exists for the database. 

You issue the command to open ACCOUNTS_PDB and find that the USERDATA.DBF data file for the default permanent tablespace USERDATA belonging to ACCOUNTS_PDB is corrupted. 

What should you do before executing the commands to restore and recover the data file in ACCOUNTS_PDB? 

A. Place CDB1 in the mount stage and then the USERDATA tablespace offline in ACCOUNTS_PDB. 

B. Place CDB1 in the mount stage and issue the ALTER PLUGGABLE DATABASE accounts_pdb CLOSE IMMEDIATE command. 

C. Issue the ALTER PLUGGABLE DATABASE accounts_pdb RESTRICTED command. 

D. Take the USERDATA tablespace offline in ACCOUNTS_PDB. 

Answer:

Explanation: * You can take an online tablespace offline so that it is temporarily unavailable for general use. The rest of the database remains open and available for users to access data. Conversely, you can bring an offline tablespace online to make the schema objects within the tablespace available to database users. The database must be open to alter the availability of a tablespace. 


Q14. The ORCL database is configured to support shared server mode. You want to ensure that a user connecting remotely to the database instance has a one-to-one ratio between client and server processes. 

Which connection method guarantees that this requirement is met? 

A. connecting by using an external naming method 

B. connecting by using the easy connect method 

C. creating a service in the database by using the dbms_service.create_service procedure and using this service for creating a local naming service" 

D. connecting by using the local naming method with the server = dedicated parameter set in the tnsnames.ora file for the net service 

E. connecting by using a directory naming method 

Answer: C,E 


Q15. In your multitenant container database (CDB) with two pluggable database (PDBs). You want to create a new PDB by using SQL Developer. 

Which statement is true? 

A. The CDB must be open. 

B. The CDB must be in the mount stage. 

C. The CDB must be in the nomount stage. 

D. Alt existing PDBs must be closed. 

Answer:

Explanation: 

* Creating a PDB Rather than constructing the data dictionary tables that define an empty PDB from scratch, and then populating its Obj$ and Dependency$ tables, the empty PDB is created when the CDB is created. (Here, we use empty to mean containing no customer-created artifacts.) It is referred to as the seed PDB and has the name PDB$Seed. Every CDB non-negotiably contains a seed PDB; it is non-negotiably always open in read-only mode. This has no conceptual significance; rather, it is just an optimization device. The create PDB operation is implemented as a special case of the clone PDB operation. The size of the seed PDB is only about 1 gigabyte and it takes only a few seconds on a typical machine to copy it. 


Up to date oracle 1z0-062:

Q16. In your production database, data manipulation language (DML) operations are executed on the SALES table. 

You have noticed some dubious values in the SALES table during the last few days. You are able to track users, actions taken, and the time of the action for this particular period but the changes in data are not tracked. You decide to keep track of both the old data and new data in the table long with the user information. 

What action would you take to achieve this task? 

A. Apply fine-grained auditing. 

B. Implement value-based auditing. 

C. Impose standard database auditing to audit object privileges. 

D. Impose standard database auditing to audit SQL statements. 

Answer:


Q17. You Execute the Following command to create a password file in the database server: 

$ orapwd file = ‘+DATA/PROD/orapwprod entries = 5 ignorecase = N format = 12’ Which two statements are true about the password file? 

A. It records the usernames and passwords of users when granted the DBA role. 

B. It contains the usernames and passwords of users for whom auditing is enabled. 

C. Is used by Oracle to authenticate users for remote database administration. 

D. It records the usernames and passwords of all users when they are added to the OSDBA or OSOPER operating system groups. 

E. It supports the SYSBACKUP, SYSDG, and SYSKM system privileges. 

Answer: C,E 


Q18. Examine the following command; 

ALTER SYSTEM SET enable_ddl_logging = TRUE; 

Which statement is true? 

A. Only the data definition language (DDL) commands that resulted in errors are logged in the alert log file. 

B. All DDL commands are logged in the alert log file. 

C. All DDL commands are logged in a different log file that contains DDL statements and their execution dates. 

D. Only DDL commands that resulted in the creation of new segments are logged. 

E. All DDL commands are logged in XML format in the alert directory under the Automatic Diagnostic Repository (ADR) home. 

Answer:

Explanation: Once DDL logging is turned on, every DDL command will be logged in the alert log file and also the log.xml file. 

Note: 

* By default Oracle database does not log any DDL operations performed by any user. The default settings for auditing only logs DML operations. 

* Oracle 12c DDL Logging – ENABLE_DDL_LOGGING 

The first method is by using the enabling a DDL logging feature built into the database. By default it is turned off and you can turn it on by setting the value of ENABLE_DDL_LOGGING initialization parameter to true. 

* We can turn it on using the following command. The parameter is dynamic and you can 

turn it on/off on the go. 

SQL> alter system set ENABLE_DDL_LOGGING=true; 

System altered. Elapsed: 00:00:00.05 SQL> 

Once it is turned on, every DDL command will be logged in the alert log file and also the log.xml file. 


Q19. You run a script that completes successfully using SQL*Plus that performs these actions: 

1. Creates a multitenant container database (CDB) 

2. Plugs in three pluggable databases (PDBs) 

3. Shuts down the CDB instance 

4. Starts up the CDB instance using STARTUP OPEN READ WRITE 

Which two statements are true about the outcome after running the script? 

A. The seed will be in mount state. 

B. The seed will be opened read-only. 

C. The seed will be opened read/write. 

D. The other PDBs will be in mount state. 

E. The other PDBs will be opened read-only. 

F. The PDBs will be opened read/write. 

Answer: B,D 

Explanation: B: The seed is always read-only. 

D: Pluggable databases can be started and stopped using SQL*Plus commands or the ALTER PLUGGABLE DATABASE command. 


Q20. Which three tasks can be automatically performed by the Automatic Data Optimization feature of Information lifecycle Management (ILM)? 

A. Tracking the most recent read time for a table segment in a user tablespace 

B. Tracking the most recent write time for a table segment in a user tablespace 

C. Tracking insert time by row for table rows 

D. Tracking the most recent write time for a table block 

E. Tracking the most recent read time for a table segment in the SYSAUX tablespace 

F. Tracking the most recent write time for a table segment in the SYSAUX tablespace 

Answer: A,B,D 

Explanation: 

Incorrect: 

Not E, Not F When Heat Map is enabled, all accesses are tracked by the in-memory activity tracking module. Objects in the SYSTEM and SYSAUX tablespaces are not tracked. 

* To implement your ILM strategy, you can use Heat Map in Oracle Database to track data access and modification. 

Heat Map provides data access tracking at the segment-level and data modification tracking at the segment and row level. 

* To implement your ILM strategy, you can use Heat Map in Oracle Database to track data access and modification. You can also use Automatic Data Optimization (ADO) to automate the compression and movement of data between different tiers of storage within the database. Reference: Automatic Data Optimization with Oracle Database 12c with Oracle Database 12c