Exam Code: 1Z0-062 (Practice Exam Latest Test Questions VCE PDF)
Exam Name: Oracle Database 12c: Installation and Administration
Certification Provider: Oracle
Free Today! Guaranteed Training- Pass 1Z0-062 Exam.

2016 Jun 1Z0-062 Study Guide Questions:

Q31. Examine the query and its output: 

SQL> SELECT REASON, metric_value FROM dba_outstanding_alerts; 

REASONMETRIC_VALUE 

Tablespace [TEST] is [28 perce 28.125 nt] full 

Metrics "Current Logons Count"29 

Metrics "Database Time Spent99.0375405 waiting (%)" is at 99.03754 for event class "Application" db_recovery_file_dest_size of97 4294967296 bytes is 97.298 used and has 116228096 remaining bytes available. 

After 30 minutes, you execute the same query: 

SQL> SELECT reason, metric_value FROM dba_outstanding_alerets; 

REASONMETRIC_VALUE 

Tablespace [TEST] is [28 percs 28.125 nt] full 

What might have caused three of the alerts to disappear? 

A. The threshold alerts were cleared and transferred to d0A_alert_history. 

B. An Automatic Workload Repository (AWR) snapshot was taken before the execution of the second 

C. An Automatic Database Diagnostic Monitor (ADOM) report was generated before the execution of the second query. 

D. The database instance was restarted before the execution of the second query. 

Answer: D 


Q32. On your Oracle 12c database, you Issue the following commands to create indexes 

SQL > CREATE INDEX oe.ord_customer_ix1 ON oe.orders (customers_id, sales_rep_id) INVISIBLE; 

SQL> CREATE BITMAP INDEX oe.ord_customer_ix2 ON oe.orders (customers_id, sales_rep_id); 

Which two statement are correct? 

A. Both the indexes are created; however, only the ORD_COSTOMER index is visible. 

B. The optimizer evaluates index access from both the Indexes before deciding on which index to use for query execution plan. 

C. Only the ORD_CUSTOMER_IX1 index is created. 

D. Only the ORD_CUSTOMER_IX2 index is created. 

E. Both the indexes are updated when a new row is inserted, updated, or deleted In the orders table. 

Answer: A,E 

Explanation: 11G has a new feature called Invisible Indexes. An invisible index is invisible to the optimizer as default. Using this feature we can test a new index without effecting the execution plans of the existing sql statements or we can test the effect of dropping an index without dropping it. 


Q33. You executed the following command to create a password file in the database server: 

$ orapwd file = orapworcl entries = 5 ignorecase=N 

Which statement describes the purpose of the above password file? 

A. It records usernames and passwords of users when granted the DBA role 

B. It contains usernames and passwords of users for whom auditing is enabled 

C. It is used by Oracle to authenticate users for remote database administrator 

D. It records usernames and passwords of all users when they are added to OSDBA or OSOPER operating groups 

Answer: C 


certifyforall.com

Leading oracle 1z0-062:

Q34. You notice a performance change in your production Oracle database and you want to know which change has made this performance difference. 

You generate the Compare Period Automatic Database Diagnostic Monitor (ADDM) report to further investigation. 

Which three findings would you get from the report? 

A. It detects any configuration change that caused a performance difference in both time periods. 

B. It identifies any workload change that caused a performance difference in both time periods. 

C. It detects the top wait events causing performance degradation. 

D. It shows the resource usage for CPU, memory, and I/O in both time periods. 

E. It shows the difference in the size of memory pools in both time periods. 

F. It gives information about statistics collection in both time periods. 

Answer: A,B,D 

Explanation: Keyword: shows the difference. 

* Full ADDM analysis across two AWR snapshot periods Detects causes, measure effects, then correlates them Causes: workload changes, configuration changes Effects: regressed SQL, reach resource limits (CPU, I/O, memory, interconnect) Makes actionable recommendations along with quantified impact 

* Identify what changed / Configuration changes, workload changes 

* Performance degradation of the database occurs when your database was performing optimally in the past, such as 6 months ago, but has gradually degraded to a point where it becomes noticeable to the users. The Automatic Workload Repository (AWR) Compare Periods report enables you to compare database performance between two periods of time. 

While an AWR report shows AWR data between two snapshots (or two points in time), the AWR Compare Periods report shows the difference (ABE) between two periods (or two AWR reports with a total of four snapshots). Using the AWR Compare Periods report helps you to identify detailed performance attributes and configuration settings that differ between two time periods. 

Reference: Resolving Performance Degradation Over Time 


Q35. You upgrade your Oracle database in a multiprocessor environment. As a recommended you execute the following script: 

SQL > @utlrp.sql 

Which two actions does the script perform? 

A. Parallel compilation of only the stored PL/SQL code 

B. Sequential recompilation of only the stored PL/SQL code 

C. Parallel recompilation of any stored PL/SQL code 

D. Sequential recompilation of any stored PL/SQL code 

E. Parallel recompilation of Java code 

F. Sequential recompilation of Java code 

Answer: C,E 

Explanation: utlrp.sql and utlprp.sql 

The utlrp.sql and utlprp.sql scripts are provided by Oracle to recompile all invalid objects in the database. They are typically run after major database changes such as upgrades or patches. They are located in the $ORACLE_HOME/rdbms/admin directory and provide a wrapper on the UTL_RECOMP package. The utlrp.sql script simply calls the utlprp.sql script with a command line parameter of "0". The utlprp.sql accepts a single integer parameter that indicates the level of parallelism as follows. 

0 - The level of parallelism is derived based on the CPU_COUNT parameter. 

1 - The recompilation is run serially, one object at a time. 

N - The recompilation is run in parallel with "N" number of threads. 

Both scripts must be run as the SYS user, or another user with SYSDBA, to work correctly. 

Reference: Recompiling Invalid Schema Objects 


Q36. Which three statements are true about the working of system privileges in a multitenant control database (CDB) that has pluggable databases (PDBs)? 

A. System privileges apply only to the PDB in which they are used. 

B. Local users cannot use local system privileges on the schema of a common user. 

C. The granter of system privileges must possess the set container privilege. 

D. Common users connected to a PDB can exercise privileges across other PDBs. 

E. System privileges with the with grant option container all clause must be granted to a common user before the common user can grant privileges to other users. 

Answer: A,C,E 

Explanation: A, Not D: In a CDB, PUBLIC is a common role. In a PDB, privileges granted locally to PUBLIC enable all local and common users to exercise these privileges in this 

PDB only. 

C: A user can only perform common operations on a common role, for example, granting privileges commonly to the role, when the following criteria are met: 

The user is a common user whose current container is root. 

The user has the SET CONTAINER privilege granted commonly, which means that the 

privilege applies in all containers. 

The user has privilege controlling the ability to perform the specified operation, and this 

privilege has been granted commonly 

Incorrect: 

Note: 

* Every privilege and role granted to Oracle-supplied users and roles is granted commonly except for system privileges granted to PUBLIC, which are granted locally. 


1Z0-062  exams

Simulation 1z0-062 book:

Q37. Which three statements are true about using flashback database in a multitenant container database (CDB)? 

A. The root container can be flashed back without flashing back the pluggable databases (PDBs). 

B. To enable flashback database, the CDB must be mounted. 

C. Individual PDBs can be flashed back without flashing back the entire CDB. 

D. The DB_FLASHBACK RETENTION_TARGET parameter must be set to enable flashback of the CDB. 

E. A CDB can be flashed back specifying the desired target point in time or an SCN, but not a restore point. 

Answer: B,D,E 


Q38. Your database is open and the listener LISTNENER is up. You issue the command: 

LSNRCTL> RELOAD 

What is the effect of reload on sessions that were originally established by listener? 

A. Only sessions based on static listener registrations are disconnected. 

B. Existing connections are not disconnected; however, they cannot perform any operations until the listener completes the re-registration of the database instance and service handlers. 

C. The sessions are not affected and continue to function normally. 

D. All the sessions are terminated and active transactions are rolled back. 

Answer: B 


Q39. To implement Automatic Management (AMM), you set the following parameters: 


When you try to start the database instance with these parameter settings, you receive the following error message: 

SQL > startup 

ORA-00824: cannot set SGA_TARGET or MEMORY_TARGET due to existing internal settings, see alert log for more information. 

Identify the reason the instance failed to start. 

A. The PGA_AGGREGATE_TARGET parameter is set to zero. 

B. The STATISTICS_LEVEL parameter is set to BASIC. 

C. Both the SGA_TARGET and MEMORY_TARGET parameters are set. 

D. The SGA_MAX_SIZE and SGA_TARGET parameter values are not equal. 

Answer: B 

Explanation: 

Example: SQL> startup force ORA-00824: cannot set SGA_TARGET or MEMORY_TARGET due to existing internal settings ORA-00848: STATISTICS_LEVEL cannot be set to BASIC with SGA_TARGET or MEMORY_TARGET 


Q40. Examine the current value for the following parameters in your database instance: 

SGA_MAX_SIZE = 1024M 

SGA_TARGET = 700M 

DB_8K_CACHE_SIZE = 124M 

LOG_BUFFER = 200M 

You issue the following command to increase the value of DB_8K_CACHE_SIZE: 

SQL> ALTER SYSTEM SET DB_8K_CACHE_SIZE=140M; 

Which statement is true? 

A. It fails because the DB_8K_CACHE_SIZE parameter cannot be changed dynamically. 

B. It succeeds only if memory is available from the autotuned components if SGA. 

C. It fails because an increase in DB_8K_CACHE_SIZE cannot be accommodated within SGA_TARGET. 

D. It fails because an increase in DB_8K_CACHE_SIZE cannot be accommodated within SGA_MAX_SIZE. 

Answer: D 

Explanation: * The SGA_TARGET parameter can be dynamically increased up to the value specified for the SGA_MAX_SIZE parameter, and it can also be reduced. 

* Example: 

For example, suppose you have an environment with the following configuration: 

SGA_MAX_SIZE = 1024M SGA_TARGET = 512M DB_8K_CACHE_SIZE = 128M In this example, the value of SGA_TARGET can be resized up to 1024M and can also be reduced until one or more of the automatically sized components reaches its minimum size. The exact value depends on environmental factors such as the number of CPUs on the system. However, the value of DB_8K_CACHE_SIZE remains fixed at all times at 128M 

* DB_8K_CACHE_SIZE Size of cache for 8K buffers 

* For example, consider this configuration: 

SGA_TARGET = 512M DB_8K_CACHE_SIZE = 128M In this example, increasing DB_8K_CACHE_SIZE by 16 M to 144M means that the 16M is taken away from the automatically sized components. Likewise, reducing DB_8K_CACHE_SIZE by 16M to 112M means that the 16M is given to the automatically sized components.