Pinpoint of 1Z0-053 test questions materials and testing bible for Oracle certification for IT engineers, Real Success Guaranteed with Updated 1Z0-053 pdf dumps vce Materials. 100% PASS Oracle Database 11g: Administration II exam Today!

2016 Jun 1Z0-053 Study Guide Questions:

Q131. Another DBA issues a shutdown abort command on a database on which you were running an online backup. What will happen when you try to restart the database?

A. Oracle will automatically take the datafile out of hot backup mode, generate a warning message, and then open the database.

B. Oracle will automatically take the datafile out of hot backup mode and then open the database.

C. Oracle will generate an error when trying to open the database, indicating that a datafile is in hot backup mode. You will need to correct this error before you can open the database.

D. The database will open with the file in hot backup mode. You can restart the backup at any time.

E. The datafile in hot backup mode will be corrupted and you will have to recover it.

Answer: C


Q132. You plan to control idle sessions that are blocking other sessions from performing transactions. Your requirement is to automatically terminate these blocking sessions when they remain idle for a specified amount of time.

How would you accomplish this task?

A. Set metric threshold

B. Implement Database Resource Manager

C. Enable resumable timeout for user sessions

D. Add directives to Automatic Database Diagnostic Monitor (ADDM)

Answer: B


Q133. View the Exhibit and examine the Data Pump architecture.

Identify the numbered components.


A. 1 - Oracle Loader, 2 - Oracle Data Pump, 3 - Direct Path API

B. 1 - Oracle Data Pump, 2 - Direct Path API, 3 - Oracle Loader

C. 1 - Direct Path API, 2 - Oracle Loader, 3 - Oracle Data Pump

D. 1 - Oracle Loader, 2 - Direct Path API, 3 - Oracle Data Pump

Answer: A


certifyforall.com

Improved exam 1z0-053:

Q134. While Monitoring the space usage in your database that is in ARCHIVELOG mode you observed that the flash recovery area does not have enough free space to accommodate any more files and you do not have necessary permissions to add more space to it.

Identify the two events that can occur in the event of a log switch? (Choose two.)

A. An entry is created in the alert log file and the database instance continues to function normally

B. The log switch hangs occur for transactions until free space is available in the flash recovery area

C. The Oracle database server deletes a file that is on the obsolete file list to make free space in the flash recovery area

D. The database instance status is implicitly changed to RESTRICTED mode and file creations to the flash recovery area are prevented

Answer: BC


Q135. The database is currently open and the temp03.dbf tempfile belonging to the default temporary tablespace TEMP has been corrupted. What steps should you take to recover from this tempfile loss in an efficient manner?

A. Allow the database to continue running, drop the TEMP tablespace, and then re-create it with new tempfiles

B. Shut down the database, restore and recover the tempfile from backup, and then open the database with RESETLOGS

C. Allow the database to continue running, take the TEMP tablespace offline, drop the missing tempfile, and then create a new tempfile

D. Allow the database to continue running, add a new tempfile to TEMP tablespace with a new name, and drop the tempfile that has been corrupted.

Answer: D


Q136. Which of the following datatypes store time-zone information in the database? 

A. TIMESTAMP

B. DATE

C. TIMESTAMP WITH TIME ZONE

D. TIMESTAMP WITH LOCAL TIME ZONE

E. DATETIME

Answer: C


1Z0-053  test questions

Certified 1z0-053 latest exam:

Q137. View the Exhibit and examine the output.

You execute the following RMAN command to perform the backup operation:

RMAN> RUN {

ALLOCATE CHANNEL c1 DEVICE TYPE disk MAXOPENFILES 8;

BACKUP DATABASE FILESPERSET 4;

}

What is the multiplexing level in the preceding backup process?

A. 4

B. 8

C. 7

D. 0

Answer: A


Q138. Which view shows all valid values for the NLS_LANGUAGE, NLS_SORT, NLS_TERRITORY, and NLS_CHARACTERSET parameters?

A. V$VALID_NLS_VALUES

B. NLS_VALID_VALUES

C. NLS_VALUE_OPTIONS

D. V$NLS_VALUE_OPTIONS

E. V$NLS_VALID_VALUES

Answer: E


Q139. You have a very large table that your users access frequently. Which of the following advisors will recommend any indexes to improve the performance of queries against this table?

A. The Automatic Memory Manager (AMM)

B. The SQL Tuning Advisor

C. The Segment Advisor

D. The SQL Access Advisor

Answer: D


Q140. Which DBMS_SCHEDULER procedures can be used to enable a program? (Choose all that apply.)

A. ENABLE

B. ENABLE_PROGRAM

C. VALIDATE_PROGRAM

D. SET_ATTRIBUTE

E. SET_ENABLED

Answer: AD