Exam Code: C9530-272 (Practice Exam Latest Test Questions VCE PDF)
Exam Name: IBM WebSphere Message Broker V8.0 Solution Development
Certification Provider: IBM
Free Today! Guaranteed Training- Pass C9530-272 Exam.

2021 Apr C9530-272 Study Guide Questions:

Q21. A solution developer has deployed a message flow containing the DatabaseRetrieve node. The connection properties to the database were created using the mqsicreateconfigurableservice command. The solution developer has been told that the database is to be relocated to a different server. How should the connection properties be updated by the solution developer to reflect the new server? 

A. Run mqsisetdbparms. 

B. Run mqsichangebroker. 

C. Run mqsichangeproperties. 

D. Use a context sensitive menu in the Broker view of the Toolkit. 

Answer: C 


Q22. A solution developer has completed a message flow unit test using the Integrated Test Client for a local broker deployment. There is now a requirement to test the same message flow from the Test Client for a remote broker. What must the solution developer do to support a remote broker deployment? 

A. 1. Choose Change Broker from Event menu 

2. Select the broker from list 

3. Click Finish 

B. 1. Select the Event tab 

2. Click Change button 

3. Click Connect to Remote Broker button 

4. Enter the connection details 

5. Click Finish 

C. 1. Select the Configuration tab 

2. Click Change button 

3. Click Connect to Broker button 

4. Enter the connection details 

5. Click Finish 

D. 1. Select the Configuration tab 

2. Click Change button 

3. Click Connect to Remote Broker button 

4. Enter the connection details 

5. Click Finish 

Answer: D 


Q23. A broker application is deployed in a test environment. It is reported to be taking a long time to process messages. The solution developer is asked to find the average time taken by this broker application. The solution developer can determine this by enabling: 

A. Service Trace 

B. Resource Statistics 

C. Message Flow Statistics 

D. Message Queue Statistics 

Answer: C 


C9530-272 test question

Most up-to-date C9530-272 exam question:

Q24. A solution developer needs to implement Web Services Reliable Messaging (WS-RM) on a message flow for a stock trading company. During unit testing, the solution developer determines that only the first of four messages, expected in order, have arrived at the destination. During troubleshooting, what conclusion must the solution developer come to? 

A. The second message in the sequence is lost, and so the third and fourth messages have not processed yet. 

B. The sequence number of message two has got out of sync and a reset needs to occur to allow the other messages to flow to their target. 

C. The data of message two is corrupt not allowing message three or four to be processed and those messages are sitting on the reliable messaging source queue. 

D. The data of message two is corrupt not allowing message three or four to be processed and those messages are sitting on the reliable messaging destination queue. 

Answer: A 


Q25. A solution developer needs to import a WSDL into an Application. The WSDL references a set of XML Schemas that contain xsd:import statements as well as xsd:redefine statements. What happens when the solution developer imports this WSDL into an Application? 

A. The XSDs are imported without error into the main application 

B. A pop-up dialog appears asking the developer how to resolve the redefine statements. 

C. The WSDL and XSDs are imported, but errors appear saying that redefines are not supported. 

D. The WSDL is imported into the main application, the XSDs are imported into a dependent Library 

Answer: C 


Q26. A message flow with a JMSInput node receives a message with a blank Message Domain. The message is a TextMessage and does not include a JMSType header. Which domain parser should the solution developer expect the broker to use? 

A. XML 

B. BLOB 

C. XMLNSC 

D. JMSStream 

Answer: A 


C9530-272 practice question

Pinpoint C9530-272 preparation labs:

Q27. A message flow that uses an SAPRequest node is reporting an expired password error in the system log. Which command does the solution developer need to issue to update the expired password? 

A. mqsicvp 

B. mqsisetdbparms 

C. mqsichangebroker 

D. mqsichangeproperties 

Answer: B 


Q28. A solution developer needs to transform a message. As such, the solution developer needs to insert the content from a input message tree into a storage area of Environment in one node, and then transform the message and Environment in another node into the output message tree. To do so, what can the solution developer use? 

A. Perl 

B. ESQL 

C. XSL Stylesheet 

D. Graphical Data Mapping 

Answer: B 


Q29. A solution developer is writing a message flow using the XMLNSC domain. Testing is producing the wrong output, and the solution developer is uncertain which node is causing the error. The solution developer adds a Trace node to display the contents of the data being passed. Which Trace node pattern will display the contents of the data? 

A. ${Root} 

B. ${XMLNSC} 

C. ${InputRoot} 

D. ${InputXMLNSC} 

Answer: A 


Q30. A bank uses Process Server to implement a supervisor based, credit line approval process. Once initiated, the process does not return a response. This Process Server workflow needs to be started every time the Message Broker receives a new credit increase transaction. To implement this requirement, a solution developer can design a message flow that uses: 

A. Publication Node 

B. SCARequest Node 

C. a combination of SOAPAsyncRequest and SOAPAsyncResponse 

D. JavaCompute Node to invoke the process flow JAR files that are generated 

Answer: B