The particular IBM specialists have the possibility to become an expert in IT industry also want to get to the maximum of ability and achievement, so that they need to participate in different IBM accreditation exams. IBM C9010-250 called Power Systems with POWER8 Sales Skills V1 is actually stepping-stone to inspect the particular candidates understanding and ability inside a related industry of work. Testking IBM C9010-250 on the internet exercise assessments can promise that you can to handle these highly trained and competent functions. The C9010-250 exercise exam provides the genuine questions, guaranteeing a person move the real C9010-250 exam together with best marks.

2021 Jun C9010-250 free question

Q21. A customer states that they requ.re N_ Port ID Virtualization (NPIV) for storage attachment. Which adapter will satisfy their requirement? 

A. 4Gb Fibre Channel adapter 

B. 8Gb Fibre Channel adapter 

C. 40GbE Infiniband adapter 

D. 12Gb Cache RAID SAS quad-port 6Gb adapter 

Answer: B 

Explanation: 

The storage installed for this report was two 4 Gb Fibre Channel storage systems (a Sun ZFS Storage Appliance and a Sun Storage 6180 Array). 

Reference: http://www.oracle.com/technetwork/server-storage/networking/o11-085-stor-net-cisco-fcoe-1914006.pdf 


Q22. A customer has a quote for running an Oracle database on a HP Itanium server. What POWER8 competitive advantage should an IBM reseller discuss? 

A. Oracle no longer supports Itanium on Oracle’s latest versions of their database. 

B. HP Itanium only supports Oracle database with Windows. 

C. The Oracle database cost has a multiplier of .5 on POWER8. 

D. POWER8 requires fewer cores resulting in fewer Oracle licenses. 

Answer: D 


Q23. A small retailer has a 4-core S814 with one processor license to run the production workload. During the busy holiday season in November and December, the average daily workload is doubled. 

Which solution will provide the required processing capacity for the busy season? 

A. Purchase an additional processor license. 

B. Implement Elastic Capacity on Demand 

C. Enable Active Memory Expansion 

D. Purchase an additional processor activation 

Answer: A 

Reference: 

https://www.ibm.com/developerworks/mydeveloperworks/wikis/home/wiki/Power+Systems/ page/Active+Memory+Expansion+(AME) 


Q24. A customer running Linux with VMware on their x86 systems wants to add an S822L into the environment using a consistent virtualization technology. 

How can a Power option satisfy the requirement? 

A. Implement PowerVM and VMware since the functionality and management interface are shared. 

B. Implement Kimchi as the management interface to support both environments. 

C. Convert VMware to PowerVM on the x86 systems for consistency with the Power Systems. 

D. Implement the appropriate KVM base version on the Power and x86 systems. 

Answer: A 

Explanation: You can implement KVM base version on Power and x86 systems. 


Q25. A client is looking for a high availability solution for their existing Power environment. They have two locations, each with an E870 and DS8800. 

What solution provides the best TCO? 

A. IBM PowerHA 

B. Vision Solutions MIMIX 

C. IBM PowerVP 

D. IBM Tivoli Manager for HA 

Answer: A 

Reference: http://www.rocketsoftware.com/sites/default/files/resource_files/IBM%20Systems%20iClust er%20Solution%20Brief.pdf?flag=meta&product=rocket-icluster-business-continuity-software&family=rocket-icluster&solution=archive-and-backup-management&resourcetype=datasheet&resourcebn=rocket-software-and-ibm-i-solution-editions-protect-data-and-complement-powerha&resourcefbn=IBM%20Systems%20iCluster%20Solution%20Brief.pdf (see highlights, second last bullet) 


certifyforall.com

Abreast of the times C9010-250 sample question:

Q26. An installed HP Superdome / Oracle database customer is consider migrating to POWER8. 

The customer has significant financial concerns because of the multiple partitions and high Oracle licensing cost of their HP solution. 

What features / capability of POWER8 should be discussed with this customer? 

A. Processor pooling and high performance cores 

B. PowerVP and PowerSC 

C. CUoD and CAPI 

D. Shared Storage and Processor roadmap 

Answer: A 

Reference: 

http://www-05.ibm.com/cz/events/febannouncement2012/pdf/power_architecture.pdf 


Q27. Which RAS feature is available only on Power Enterprise Systems? 

A. Dual FSPs (Flexible Service Processor) 

B. Chipkill memory 

C. FFDC (First Failure Data Capture) 

D. ECC memory 

Answer: A 

Reference: http://www.ibmsystemsmag.com/power/businessstrategy/competitiveadvantage/power_vs_ intel/?page=3 


Q28. A customer wants to run an Oracle application that is available for POWER8 and other competitive platforms. The Oracle application is licensed per core. 

Which POWER8 processor advantage provides a competitive TCO advantage? 

A. Processor Instruction Retry 

B. 8 cores per processor 

C. Level 3 memory cache 

D. Core performance 

Answer: D 

Explanation: POWER8 processing cores2 are the fastest in the industry for Enterprise Java workloads. It has 2x more performance per core than Intel E5-2697 v2 offerings and 1.77x more performance per core than Oracle T5-2 offerings. 

Reference: https://www-950.ibm.com/events/wwe/impact/impact2014cms.nsf/download/k7e19cd561ad41ad4145c4 e50051/$FILE/Impact2014_3407.pdf 


Q29. Which P0WER8 RAS feature is available on all Scale-out and Enterprise systems? 

A. Dual System Clocks 

B. Hot Plug PCIe adapters 

C. CoD cores 

D. DualFSPs 

Answer: B 

Explanation: 

Take a look at the following ras features: 

Processor instruction retry 

Alternate processor recovery 

Selective dynamic firmware updates 

Chip kill memory 

Error correcting code (ECC) L2 cache, L3 cache 

Service processor with fault monitoring 

Hot-swappable disk bays 

Hot-plug concurrent maintenance PCIe slots 

Hot-plug and redundant power supplies and cooling fans 

Dynamic processor deallocation 

Extended error handling on PCI slots Reference:http://www-03.ibm.com/systems/power/hardware/s824/specs.html 


Q30. A customer is implementing a new mission critical SAP landscape and requires a Power system with the highest level of RAS support. 

Which of the following will satisfy the requirement? 

A. Any POWER8 system 

B. E870 or E880 

C. E880 only 

D. S824, E870, or E880 

Answer: A 

Explanation: Power8 system provides highest level of RAS support. Therefore, a Power system will be able to manage mission critical SAP landscape.