Exam Code: C2021-605 (Practice Exam Latest Test Questions VCE PDF)
Exam Name: IBM Cognos 10 Controller Developer
Certification Provider: IBM
Free Today! Guaranteed Training- Pass C2021-605 Exam.
2021 May C2021-605 Study Guide Questions:
Q11. When is a group company used?
A. When manual journals are needed
B. When many parent companies are needed
C. When consolidated figures need to be stored
D. When automatic journals need to be created
Answer: C
Q12. A Controller administrator wants to eliminate intercompany balances prior to consolidating the data. To do this, the administrator must create a control table. What must the administrator specify for this control table?
A. Receivable/income accounts, payable/expense accounts, I/C difference posting
B. Receivable/income accounts, offset account, payable/expense accounts, I/C difference posting
C. Receivable/income accounts, payable/expense accounts, offset account
D. Payable/expense accounts, I/C difference posting, offset account
Answer: B
Q13. In Controller's General Configuration, an administrator can specify that reconciliation is to be performed by journal type on what other basis can reconciliation be performed?
A. by form structure
B. by closing version
C. by structure version
D. by company structure
Answer: B

Avant-garde C2021-605 exam price:
Q14. Which currency conversion code is commonly used for P&L accounts and takes the average year rate from the currency register?
A. Conversion Code D
B. Conversion Code Z
C. Conversion Code M
D. Conversion Code X
Answer: C
Q15. In addition to using automatic journals, what is the other way in which intercompany journals can be eliminated?
A. Run the Reconcile Opening Balances function after consolidation.
B. Activate counter dimensions in the account structure.
C. Eliminate balances manually using company and group journals.
D. Generate a group adjustment company in the company structure.
Answer: C
Q16. Data access for the Sales office in China needs to be limited to only the products (extended dimension 1) that the office distributes. What is the most appropriate way to customize the data entry view for this location?
A. Create a security group to limit the products available for use.
B. Create a linked structure and limit the products available for use.
C. Create a linked structure to limit the data entry forms available for use.
D. Not possible to do this in Controller.
Answer: B

Approved C2021-605 preparation:
Q17. In what scenario can an administrator use multiple submissions in a Controller system?
A. Each submission is associated with a different form set, and uses the same data entry method
B. Each submission is associated with a blank form set, and uses a different data entry method
C. Each submission is associated with two form sets, and uses the same data entry method
D. Each submission is associated with three form sets, and uses a different data entry method
Answer: A
Q18. What is the purpose of submissions in Controller?
A. Permit different versions of the same data to be stored in Controller for the same period and actuality.
B. Permit different accounts/forms to be populated at different reporting occasions.
C. Allow different journal types to be loaded at different reporting occasions.
D. Exist solely for splitting the submission of actual, budget, and forecast data.
Answer: B
Q19. End users report data on a weekly basis. They want to be able to work with as many weeks as possible in a single fiscal year. When configuring the application, what is the maximum number of weeks that an administrator can specify for a year?
A. 52
B. 53
C. 12
D. 13
Answer: B
Q20. Where do the values for the currency conversion difference account1 and account2 come from?
A. From reconciliation of automatic journals. Account1 records differences from BS accounts; account2 records differences from PL accounts.
B. From reconciliation of the reported version. The differences are recorded in the integrated reserves when using the current method.
C. From active/passive reconciliation. The positive or negative difference is calculated from the Balance Sheet.
D. From reconciliation of automatic journals. The differences are recorded in the non-integrated reserves when using the current method.
Answer: C